Naci Görür Konya dahil 18 ili uyardı! 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, 18 il için "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum Maraş ve Hatay gibidir." dedi. 7 ve üzeri deprem oluşabilecek iller arasında Konya da var.

Naci Görür Konya dahil 18 ili uyardı! 7 ve üzerinde deprem oluşturmaya kapasiteleri var

6 Şubat gecesi 11 ili etkileyen ve binlerce insanımızın yaşamını yitirdiği Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası dün de Marmara 5.1 ile sallandı.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüğündeki depremler Türkiye'deki fay hatlarını yeniden gündeme getirdi.

Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir YouTube programında 18 ili uyarıp "Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum Maraş, Hatay gibidir." dedi.

7 VE ÜZERİNDE DEPREM ÜRETEBİLİR!

Görür, bu illerin altından geçen fayların 7 ve üzerinde deprem üretebileceğinin altını çizdi. Bizzat fay üzerindeki kentleri sıralayan Prof. Dr. Naci Görür, "Bu illerin kaderi üzülerek söylüyorum, Maraş ve Hatay gibi olacak." dedi.

RİSKLİ İLLER ARASINDA KONYA DA VAR

Görür, fay hattı üzerindeki illerin Eskişehir, Denizli, Muğla, Erzincan, Kayseri, Tokat, Kahramanmaraş, Hatay, Kocaeli, Osmaniye, Bingöl, Konya, Erzurum, Aydın, Balıkesir, Burdur, Manisa, Hakkari olduğunu açıkladı ve bu iller için "Orada tedbir alınmazsa ve büyük deprem olursa zarar anormal derecede fazla olur" ifadelerine yer verdi.

naci-gorur-konya-dahil-18-ili-uyardi-7-ve-uzerinde-deprem-olusturmaya-kapasiteleri-var.jpg

DEPREM SABAHINI AĞLAYARAK ANLATTI

6 Şubat Kahramanmaraş depreminde bir kişinin kendisini görüntülü arayarak yardım istediğini söyleyen Prof. Dr. Naci Görür, o anları anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Görür, o anısını şu sözlerle anlattı;

"Gazeteciler çok anormal bir şey olmazsa uygunsuz saatte aramazlar. Telefonum çalarsa Allah korusun ya çocuklarımda bir terslik vardır ya da deprem olmuştur. Telefonum çaldı, uykusuzum; baktım beni görüntülü arıyorlar. Açtım bir kadın gördüm, saç baş nedir anlamadım. Yanında bir de kız çocuğu var. O kadın "Hocam bizi kurtar" diyor. yani düşünün o sabah ben mübalasız 4-5 saat ağladım."

naci-gorur-konya-dahil-18-ili-uyardi-7-ve-uzerinde-deprem-olusturmaya-kapasiteleri-var-001.png

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazar / Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.