NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nden farkındalık kampanyası

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi "Paranız Cebinizde, Dünya Bizde Kalsın" mottosuyla kağıt bardak tüketimini azaltmaya yönelik bir farkındalık kampanyası başlattı,

NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi'nden farkındalık kampanyası

Türkiye’de yılda yaklaşık 2 milyar kağıt bardak tüketiliyor. Plastik bardaklara oranla üç kat daha fazla karbon salınımına neden olan kağıt bardaklar, iç yüzeylerinin plastik kaplı olması nedeniyle ne kağıt ne de plastik endüstrisi tarafından geri dönüştürülemiyor.

SANILDIĞI GİBİ MASUM DEĞİL

Bu yapılarından dolayı direkt atık konumunda olan kağıt bardaklar, isminde 'kağıt' kelimesi geçse bile geri dönüştürülememeleri nedeniyle hiçte masum değil. Diğer taraftan bir ton kağıt hamuru için 2 ton ağaç gerektiği, bunun içinde yaklaşık 20 ağacın kesildiği biliniyor. Hava kirliliğinin büyük bir bölümünün ormanlar sayesinde temizlendiği ve çevre sorunlarının çoğaldığı dikkate alındığında doğal kaynakların dikkatli kullanılmasının önemi ortaya çıkıyor.

FARKINDALIK KAMPANYASI BAŞLATILDI

Doğal kaynaklarımızın azaldığı noktasında sıkça ortaya konulan verilere farkındalık kampanyalarıyla dikkat çekiliyor. Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi de çevreye duyarlı, sıfır atık projeleri üretmeye yönelik kampanyalar gerçekleştiriyor. Sıfır atık projelerin ilk ayağı olarak karton bardak tüketimini azaltmaya yönelik proje de “Paranız Cebinizde, Dünya Bize Kalsın” mottosuyla başlatıldı. 

Fakültede yer alan kantin işletmesinin paydaşı olduğu projede, kendi bardağı/termosu ile sıcak içecek alanlara ya da daha önce aldığı kağıt bardağı tekrar kullanan öğrencilere 25 kuruş indirim sağlandı. Böylece hem bardak kullanımının en aza indirgenmesi hem de öğrencilerin bütçelerine az da olsa bir katkı sunulması hedeflendi.

Projeye büyük ilgi gösteren öğretim üyeleri, fakülte personeli ve öğrenciler, kampanyayı başlatan Dekan Prof. Dr. Mehmet Birekul'a teşekkür etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.