Altın 5744.242
BIST 11007.37
Dolar 42.5016
Euro 49.4879
Sterlin 56.675

NEÜ’lü İsmail Adam Türkiye finalinde yarışacak

2025 Yılı Üniversiteler Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması İç Anadolu Bölge Finali’nde, Necmettin Erbakan Üniversitesinden İsmail Adam birinci olarak Türkiye Finali’ne gitmeye hak kazandı.

NEÜ’lü İsmail Adam Türkiye finalinde yarışacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi ile Konya İl Müftülüğünün ortaklaşa düzenlediği 2025 Yılı Üniversiteler Arası Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması İç Anadolu Bölge Finali, Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi İlahiyat Fakültesi Camii’nde gerçekleştirildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Niğde Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesinin yarışmacılarının ter döktüğü final müsabakasına Rektö Prof. Dr. Cem Zorlu, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Güneş, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Büyük bir coşku ve manevi atmosfer ortamında düzenlenen yarışmada Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesinden İsmail Adam birinci, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Muhammet Haktan Benli ikinci; Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinden Ömer Öksüz ise üçüncü oldu.

neulu-ismail-adam-turkiye-finalinde-yarisacak-001.jpg

Yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek hediye veren rektör Cem Zorlu, Kur’an-ı Kerim okumanın öneminden bahsetti. Hafızların çok önemli ve değerli olduğunu ifade eden Zorlu, tüm yarışmacılara ve yarışmada görevli jüriye katılımlarından dolayı teşekkür etti. Program, yarışmada birinci olan öğrencinin Kur’an tilaveti ile sona erdi.

Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi temsilcisi İsmail Adam, 06 Mayıs’ta Ankara’da düzenlenecek Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Türkiye Finalinde yarışacak.

neulu-ismail-adam-turkiye-finalinde-yarisacak.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.