Nüfusuyla 50 ilden büyük Selçuklu’nun Başkanı Haber Dairesi’ne konuştu

Kadim başkent Konya, tarihi yapısının yanı sıra şehre kazandırılan yatırımlarla da dikkat çekiyor. Selçuklu, 695 bin 771 nüfusuyla 50 ili geride bıraktı. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, Haber Dairesi’ne konuştu, “En iyi hizmeti sunmaya devam edeceğiz” dedi.

Nüfusuyla 50 ilden büyük Selçuklu’nun Başkanı Haber Dairesi’ne konuştu

Anadolu’nun başkenti Konya, hem tarihi hem kültürel hem de doğal güzellikleriyle ön plana çıkıyor. Bunların yanı sıra kente kazandırılan yatırımlar da turizme katkı sağlıyor.

695 bin 771 kişinin yaşadığı ve Türkiye'nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Konya Selçuklu, nüfusuyla 50 ili geride bıraktı.

Metropol ilçelerin lokomotifi olan Selçuklu, yapılan yatırımlarla da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Selçuklu Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan Konya Tropikal Kelebekler Bahçesi, Konya’da en çok ziyaret edilen mekanların başında geliyor.

nufusuyla-50-ilden-buyuk-selcuklunun-baskani-haber-dairesine-konustu.jpg

“İLÇE SAKİNLERİMİZE EN İYİ HİZMETİ SUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Haber Dairesi muhabirine açıklamalarda bulunan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Türkiye’nin 50 ilden büyük, metropol ilçelerinden biri olan Selçuklu'da tüm ilçe sakinlerine hizmet etmenin mutluluğu ve heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Başkan Pekyatırmacı, “Kadim bir medeniyetin emanetçisi olarak ve bunun bilinciyle tüm hemşehrilerimize ve şehrimizi ziyarete gelen misafirlerimizin konfor ve huzuru için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 695 bin 771 nüfusa sahip ilçemiz, 50 ilden büyük bir potansiyele sahip. Üreten ve ürettiklerini rekor ihracat rakamlarıyla dünya pazarına sunan Konya sanayisinin birçoğu ilçemiz sınırlarında ve en büyük merkez ilçe olarak çalışma hayatının nüfus yoğunluğunu da ilçemiz omuzluyor. Selçuklu'nun marka değerini arttırmak, hem ilçemizdeki sakinlerimizi hem şehrimizdeki hemşehrilerimizi, hem de şehrimize, ülkemizin ve dünyanın dört bir yanından gelen misafirlerimizi memnun etmek için birçok çalışmayı birlikte yürütüyoruz ve hizmet planlamalarımızı bu doğrultuda yapıyoruz. Selçuklu’da belediye hizmetlerini yediden yetmişe bütün vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını dikkate alarak yapıyoruz. Bu kapsamda altyapıdan, sağlığa, eğitimden kültüre; spordan sanata, çevre bilinci ve geri dönüşümden yeşil enerjiye; sosyal belediyecilikten turizme varana kadar ulusal ve uluslararası birçok önemli örnek projeyi hayata geçirdik ve bundan sonra da yenilerini üretmeye devam edeceğiz. Tüm bu çalışmalarımızı yürütürken ilçemizin sembol mekanları da şehrimize gelen misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz” dedi.

nufusuyla-50-ilden-buyuk-selcuklunun-baskani-haber-dairesine-konustu-001.jpg

KONYA TROPİKAL KELEBEKLER BAHÇESİ SELÇUKLU’NUN EN ÇOK ZİYARET EDİLEN MEKANLARI ARASINDA

5 bin yıllık tarihi Sille Mahallesi’nde turizmi arttırmak için çalışmalar gerçekleştirildiğini belirten Başkan Pekyatırmacı, “Konya’da Mevlana Müzesi’nden sonra en çok ziyaret edilen mekanların başında gelen ve 60 tür kelebek 98 türe ait 20 bin adet bitkiye doğal yaşam alanı sunan Konya Tropikal Kelebek Bahçemiz, en büyük tematik parklarımızdan olan yer alan Sille Baraj Parkı ve Konya’yı tüm ihtişamıyla izleyebileceğimiz Selçuklu Seyir Tepesi Selçuklumuzu ziyarete gelen misafirlerimizi ağırladığımız sembol mekanlarımızın başında geliyor. Medeniyetler beşiği olan Sille’de ise yerli ve yabancı ziyaretçilerimizi ağırlayarak şehrimizin turizmine çok önemli katkılar sağlıyoruz. Aynı zamanda Sille’de geçtiğimiz günlerde temelini attığımız “Kapalı Otopark, Karma Yapılar ve Meydan Düzenlemesi” projesi Sille’nin turizme katkısı daha da artacak. Türkiye’nin en renkli bahçelerinden biri olan Selçuklu Çiçek Bahçesi farklı tür ve çeşitte ve yüz binlerce çiçekle ziyaretçilerini ağırlıyor. Şehrimizin sanat, kültür ve uluslararası kongre ve etkinlikler aracılığıyla kongre turizmine ayrı katkı sağlayan ve Anadolu’nun parlayan yıldızı Selçuklu Kongre Merkezi yine ilçemizin çok önemli markalarından bir tanesi. Ben tüm vatandaşlarımızı Konya’ya ve Selçuklumuza ait güzellikleri görmeleri adına davet ediyorum” diye konuştu.

nufusuyla-50-ilden-buyuk-selcuklunun-baskani-haber-dairesine-konustu-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.