Nurettin Bay, Konya’nın Milletvekillerini yazdı

Haber Dairesi yazarı Nurettin Bay, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi Konya’nın Milletvekillerini yazdı. Bay, yazının başlığına, “Üzülüyorum şu Milletvekillerine” cümlesini taşıdı.

Nurettin Bay, Konya’nın Milletvekillerini yazdı

Türkiye, 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi için sandık başına gidecek.

Seçimler öncesi milletvekilleri ve adaylar sahada hummalı bir çalışma yürütüyor. Haber Dairesi yazarı Nurettin Bay, bugünkü yazısında Konya’nın Milletvekillerini kaleme aldı.

İşte o yazı:

Milletvekilliği zor iş, hele de Konya’da.

Aday adaylığı süreçleri çok zor geçiyor. Hak edenler aday olabiliyor mu? Maalesef.

Her partinin kriterleri farklı. Küçük partilerin işi daha kolay. Seçilme ihtimalleri düşük olunca hem fazla kişi başvurmuyor, hem de parti felsefesi ile uyuşmayan insanlar aday olma yarışına girmiyor. Ancak büyük partilerde durum böyle değil. Bir bakıyorsunuz dün partiye küfredenler veya muhalif olanlar bugün aday adayı olabilmiş.

Aday adaylığında süreci başarı ile veya şans eseri geçenleri bu sefer başka bir imtihan bekliyor. Seçim çalışmalarına hemen başlıyorlar. Seçilebilecek sırada olanlar rahat. Diğerleri ne yapacağını şaşırıyor. ‘Ya ben seçilemeyecek sıradayım ‘ deyip çekilse hayatı oyunca bir daha siyasete giremeyecek belki. Etmese tüm uğraşılarının boşa gideceğini biliyor.

Ama hakkını verelim bazen son sırada olduğu halde ilk sırada olandan daha fazla çalışanlar da var. Onları tebrik ediyorum.

Adam milletvekili seçildi gitti, bu sefer başka sıkıntılar başlıyor.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum