Öğrenciler meslek edinmek için Konya’dan İspanya’ya gitti

Konya’nın Karapınar ilçesindeki Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus staj programın kapsamında İspanya’ya yolcu oldu. 21 gün sürecek projede 5 öğrenci ve 1 öğretmen yer aldı.

Öğrenciler meslek edinmek için Konya’dan İspanya’ya gitti

İspanya’nın Malaga şehrinde gerçekleştirilecek proje kapsamında Yiyecek İçecek Hizmetleri alanından 5 kişilik öğrenci ve 1 öğretmen katıldı. Proje 21 gün sürecek.

Karapınar Şehit Oğuzhan Aydınbelge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Osman Bağcı;

Öğrenciler alanlarıyla ilgili otel ve kamuya ait restoranlarda staj yapmaya başladı.

Projenin amacı doğrultusunda öğlenciler stajları boyunca İspanya yemek kültürünü tanıma fırsatı bulacak.

Kendilerini dünya mutfağında gelişimini sağlayacaktır. Bunun yanında dil becerilerini geliştirme fırsatı yakalayacak ve mesleklerinde yeni bilgi ve deneyimler kazanacaklardır.

31 Ağustos 2023 Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Türkiye Ulusal Ajansı tarafından Erasmus+ Mesleki Eğitim alanında akredite edildi. Bu kapsamda 2022-1-TR01-KA121-VET-000066485 numaralı 2022 Erasmus+ Mesleki Eğitim Akreditasyon isimli proje kapsamında öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi İspanya’ya yolcu ettik” dedi.

Proje kapsamında öğretmen Figen Altıntop, öğrenciler, Ahmet Turan Okumuşer, Muhammet Emre Boduroğlu, Azime Ala, Fatma Ala ve Melisa Dönmez yer aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.