Öksüz Ozan, Karatay Lavanta Bahçesi için şiir yazdı

Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılan Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesi ziyaretçi akınına uğruyor. Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım da Karatay Lavanta Bahçesini gezenlerin arasındaydı. Yıldırım, hayranlığını yazdığı şiirle dile getirdi.

Öksüz Ozan, Karatay Lavanta Bahçesi için şiir yazdı

Türkiye’nin en büyük Lavanta Bahçesi, Karatay Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırıldı ve 2 yıldır ziyaretçi ağırlıyor.

Öyle ki, sadece geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ve iki gün süren Karatay Lavanta Günlerinde, Karatay Belediyesi 120 binden fazla ziyaretçiyi konuk etti.  

Konya’nın yeni marka değerini ziyaret edenler arasında, Öksüz Ozan mahlaslı Ahmet Yıldırım da vardı.

Yıldırım hayranlığını, Karatay Lavanta Bahçeleri için yazdığı şiirle dile getirdi.

İşte Öksüz Ozan’ın o şiiri:

LAVANTA BAHÇELERİNDE

Güzellik kapısı açıldı burada

Sezilir Lavanta Bahçelerinde

Sanki nefes verir koskoca yurda

Gezilir Lavanta Bahçelerinde

 

Geziniz bulunmaz, bu yöre yöre

Yetiştirip sunmak bizdeki töre

Eflatuni zemin tüm beyinlere

Kazılır Lavanta Bahçelerinde

 

İşte hizmet budur hizmetler hadı

Gönülden gözdende, siliyor pası

Üzerinde Hasan KILCA, imzası

Yazılır Lavanta Bahçelerinde

 

Diziliş ekiliş ayrı bir sanat

Var mıdır bir eşi var ise anlat

Tarihe kalacak gör derin bir hat

Çizilir Lavanta Bahçelerinde

 

Dondurma gazozu her yerde ara

Kolonya esansı şifa, ruhlara

Çok ürün geliyor hep sıra sıra

Dizilir Lavanta Bahçelerinde

 

Kışın kümbet kümbet kaplandı karlar

Öyle kolay değil emekle terler

Haz verir her cana, sanmayın zorlar

Üzülür Lavanta Bahçelerinde

 

Gülecek Konyamda geniş ovalar

Hizmetim çok bir birini kovalar

Teknoloji egzoz kötü havalar

Bozulur Lavanta Bahçelerinde

 

Sanmayın metahı gönülden salar

Dalar da gizemli hülyaya, dalar

Alır Öksüz Ozan sazını çalar

Süzülür Lavanta Bahçelerinde

oksuz-ozan-karatay-lavanta-bahcesi-icin-siir-yazdi.jpeg

oksuz-ozan-karatay-lavanta-bahcesi-icin-siir-yazdi-001.jpeg

ÖKSÜZ OZAN KİMDİR?

Halk ozanı. 5 Mayıs 1964, Aydoğdu / Eleşkirt / Ağrı doğumlu olup asıl adı Ahmet Yıldırım’dır. Çok küçük yaşlarda şiir yazmaya başlamasına karşın saz çalmayı daha sonraları öğrendi ve ondan sonra şiirlerini sazla söylemeye başladı. Bu yıllarda önünde bir ustasının olmamasının eksikliğini duyumsaması nedeniyle kendisine Öksüz Ozan mahlâsını (takma ad) seçti. Dokuz çocuklu bir ailenin sekizinci çocuğu olarak dünyaya geldi. İlkokul dördüncü sınıfa kadar köyünde, beşinci sınıfı Karaman’ın Ermenek ilçesine bağlı Üzümlü köyünde okudu.

Daha sonra Güneyyurt kasabasında Kur’an kursuna devam etti. Olanaksızlıklar içinde olmasına karşın, Konya Karma Ortaokulunu bitirdi. Konya’da uzun yıllar tornacı çırağı, kalfası, ustası olarak çalıştı. Seydişehir Eti Alüminyum Fabrikasında işlem operatörü olarak çalışırken buranın özelleştirilmesiyle Konya Tapu Kadastro Müdürlüğüne nakledilerek burada arşiv memuru olarak çalıştı.

Ahmet Yıldırım, daha küçük yaşlardan itibaren içsel bir arayışa yöneldi ve girdiği değişik çevrelerde de bu arayışı onu şiir dünyasına taşıdı. 1991 yılında bir gün, omzunda sazı, yüreğinde cesaretiyle Konya Kültür ve Turizm Derneği Müdürü olan Feyzi Halıcı’nın yanına gitmesiyle hayatında yeni bir dönem başladı. Böylece ileride usta âşıkları bile kıskandıracak haklı bir üne kavuşma yolu açıldı. Konya Âşıklar Bayramı’nı ilgi ve heyecanla yıllarca sade bir izledikten sonra Feyzi Halıcı’nın kendisine, “Bundan sonra senin ustan benim!” demesi Öksüz Ozan’ı çok sevindirdi.

İlerleyen yıllarda âşık şiirinin yaşayan en güçlü temsilcilerinden oldu. Geleneğin hemen bütün türlerinde ve şekillerinde ürünler verdi. Özellikle satranç ve lebdeğmez türlerindeki şiirleri oldukça ünlüdür. Çoğunlukla dörtlük nazım şeklini kullanan Öksüz Ozan az da olsa beyit ve bentler hâlinde de şiirler yazdı. Konu olarak âşıkların öteden beri işledikleri; aşk, gurbet, doğa, ölüm, millî ve dinî konular onun şiirlerinin de çatısını oluşturur.

Birçok antoloji, güldestede, gazete ve dergide şiirleri yayımlandı. Katıldığı birçok yarışmada birincilik ödülleri aldı. On yedi yaşındaki oğlu Arif İnan da babasını örnek alarak Yağız Ozan mahlâsıyla (takma ad) şiirler söylemeye ve yazmaya başladı. Şiirleri 2003 yılında Prof. Dr. Ali Berat Alptekin tarafından, Benden Toprak İstenir mi? - Öksüz Ozan;  2008’de Dr. Aziz Ayva tarafından Konya’da Yaşayan Bir Âşık: Öksüz Ozan ve Şiirleri adlı kitaplarda toplanmıştır.

Haber Dairesi (Konya Haber)

 

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.