Onlar, 1 yıldır Konya’da dilsiz canlıların kahramanları

Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri; çevreye, doğaya ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek için yaklaşık 1 yıldır hizmet veriyor.

Onlar, 1 yıldır Konya’da dilsiz canlıların kahramanları

İçişleri Bakanlığı tarafından çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önlenmesi amacıyla başlatılan uygulama kapsamında oluşturulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, 9 Ekim 2020 tarihinde Konya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde çalışmalara başladı.

“1 YILDA 690 ADET İHBARA YANIT VERİLDİ”

Yaklaşık 1 yıldır faaliyetlerini sürdüren ve hayvanlara karşı işlenen onlarca suçun önlenmesini sağlayan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği, hizmet vermeye başladığı günden bu yana 690 ihbara yanıt verdi.

onlar-1-yildir-konyada-dilsiz-canlilarin-kahramanlari.jpeg

“1 YILDA 27 KİŞİYE ADLİ, 47 KİŞİYE İDARİ İŞLEM YAPILDI”

Faaliyete başlanıldığı günden bu yana, hayvanlara kötü davranma suçundan 5 şahsa, yasak ırk hayvan besleme suçundan 30 şahsa, hayvan dövüştürme suçundan 5 şahsa işlem yapıldı. Benzeri suçların yanı sıra, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü iş birliği ile doğal ortamından koparılması ve avlanılması yasak olan 2 adet ceylan ve 76 adet keklik ele geçirilerek doğaya bırakıldı. Toplamda 47 şahsa 371.479 TL idari para cezası uygulandı.

onlar-1-yildir-konyada-dilsiz-canlilarin-kahramanlari-001.jpeg

Çevre, Doğa Ve Hayvanları Koruma Polisleri tarafından hayvanlara zarar verdiği tespit edilen 27 kişiye ise adli işlem başlatıldı.

onlar-1-yildir-konyada-dilsiz-canlilarin-kahramanlari-002.jpeg

 

 

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.