Ortaokul öğrencileri Karapınar erozyon sahasında çevre problemlerini tanıdı

Fevzi Paşa Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri, çevre problemlerini tanımak amacıyla Karapınar erozyon sahasındaki Örnek Tepe'yi ziyaret etti.

Ortaokul öğrencileri Karapınar erozyon sahasında çevre problemlerini tanıdı

Karapınar Fevzi Paşa Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri ''Yakından Uzağa'' Eğitim İlkesince Yakın Çevresindeki Çevre Problemlerini tanımak amacıyla Fen Bilimleri Öğretmeni Ceren Karaca Sarıer yönetiminde Karapınar erozyon sahasındaki Örnek Tepe'ye ziyarette bulundular.

Öğrencilerin erken yaşlarda çevre sorunlarına duyarlı olma, çevreyi korumaya karşı bilinçli olma, ilçeyi yakından tanıma gibi değerleri kazanmalarını amaçladıklarını belirten öğretmen Ceren Karaca Sarıer, "Bu tarz ders dışı etkinliklerin öğrencilerimize fayda sağlayacağını düşünüyoruz. Anlatılan yerleri görmeleri öğrencilerin yorumlama ve bilinçlenmerine katki sağlamaktadır. Ayrıca erozyon bölgesine yapılan bu geziyle ''Yaparak Yaşayarak, Yakından Uzağa'' gibi eğitim ilkeleri kapsamında öğrencilerimizin eko-adalet bilincinin geliştirilmesi, olay ve olgulara ilk elden tanık olma gibi çok yönlü beceriler elde edebilme fırsatı yakalayabilirler.” dedi.

Geziye katılan Berranur Eşsiz, “Bu gezi bizim çevremize olan duyarlılığını artıracaktır. Karapınar’ın eski ve yeni halini gördük. Zaten bu bölgenin dünyada önemli olduğunu biliyorduk” dedi.

ortaokul-ogrencileri-karapinar-erozyon-sahasinda-cevre-problemlerini-tanidi.jpeg

ortaokul-ogrencileri-karapinar-erozyon-sahasinda-cevre-problemlerini-tanidi-001.jpeg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.