ÖTV artışı sonrası motorine yeni zam geliyor

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla akaryakıtta ÖTV tutarları artmış, motorin, benzin ve LPG’nin fiyatlarına 6 lirayı bulan zam gelmişti. Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre motorine bu gece bir zam daha gelecek.

ÖTV artışı sonrası motorine yeni zam geliyor

ÖTV artışı sonrası motorinin litre fiyatına yeni bir zam daha geliyor. Bu gece motorinin (mazot) satış fiyatı yine değişecek.

6 LİRAYI BULAN ARTIŞ YAŞANMIŞTI

Akaryakıt üzerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) tutarlarında yapılan düzenlemeler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Pazar günü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmişti.

BENZİN VE MOTORİNE 6 LİRAYI BULAN ZAM

ÖTV kararının ardından benzin ve motorin grubunda pazar gününden itibaren geçerli olacak şekilde 6 lira fiyat artışı meydana gelmiş, Konya’da benzinin litresi 28 lira 99 kuruştan 34 lira 99 kuruşa, motorinin litresi ise 27 lira 38 kuruştan 33 lira 38 kuruşa, LPG otogazın litre fiyatı 14 lira 13 kuruşa yükselmişti.

MOTORİNE YENİ ZAM

Sektör temsilcilerinden alınan bilgiye göre; motorinde bu gece yeni bir fiyat artışı daha yaşanacak. Motorinin (mazot) litre satış fiyatına, 1 lira 55 kuruş zam yapılacak.

Artış sonrası Konya’da motorinin satış fiyatının 35 lira sınırına dayanması bekleniyor.

2023/01/10/benzin-motorin.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.