ÖZEL I Konya’nın lavanta bahçesi halka açıldı (Karatay Lavanta Bahçesi nerede?)

Konya’nın Karatay İlçe Belediyesince 90 bin metrekarelik alanda oluşturulan Lavanta Bahçesi, bugün itibariyle ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Duyuruyu, Başkan Hasan Kılca yaptı. (Konya – Karatay Lavanta Bahçesi nerede, ne zaman açık?)

ÖZEL I Konya’nın lavanta bahçesi halka açıldı (Karatay Lavanta Bahçesi nerede?)

Karatay Belediyesi, Saracoğlu Mahallesi’ndeki 90 bin metrekarelik alanda Lavanta Bahçesi oluşturmuş ve 90 binin üzerinde lavanta fidesini toprakla buluşturmuştu.

KONYA LAVANTA BAHÇESİ

Alternatif tarım ürünlerini artırmak ve arazilerin değerlendirilmesi maksadıyla Konya’nın Karatay ilçesinde kurulan lavanta bahçesinden iki kez hasat yapılmıştı.

KARATAY LAVANTA BAHÇESİ HALKA AÇIK MI?

İlçe ekonomisine büyük katkı sağlaması beklenen Karatay Lavanta Bahçesi, 1 Temmuz 2021 tarihi itibariyle misafirlerini ağırlamaya başladı.

konyanin-lavanta-bahcesi-halka-acildi-karatay-lavanta-bahcesi-nerede.jpg

KONYA KARATAY LAVANTA BAHÇESİ NEREDE? NE ZAMAN AÇIK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Konya’mızın güzelliğine yeni bir renk kattık. Karatay Lavanta Bahçeleri… Karatay Lavanta Bahçelerimiz bugün itibariyle misafirlerini ağırlamaya başladı. Konum olarak Karaaslanüzümcü Mahallesi Kosova Caddesi üzerinde Karaaslan Hobi Bahçeleri’mizin karşısında yer alıyor. Tüm vatandaşlarımızı Lavanta Bahçemize davet ediyorum.” ifadelerini kullandı. Gün içinde gezilebilecek Konya Lavanta Bahçesi'nin, fotoğraf tutkunlarının da gözdesi olması bekleniyor.   

konyanin-lavanta-bahcesi-halka-acildi-karatay-lavanta-bahcesi-nerede-001.jpg

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Lavanta Bahçesi’nin güzelliğiyle çekim merkezi olurken yağı ile de ilçenin ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi.

Kılca, “Yetiştiren, üreten ve kazanan, aynı zamanda turizm alanında da kazandıran Lavanta Bahçelerimizi gezip, burada fotoğraf çektirmek ve kokusunu içlerine çekmek isteyen misafirlerimiz ile birlikte Lavanta Bahçelerimiz önemli bir turizm ziyaret merkezi haline gelecek. Misafirlerimizi eşsiz bir manzara ile karşılaşıyoruz. Lavanta Bahçemiz ile tarıma dayalı ve onun türevleri olarak da çok önemli bir ekonomik kazanım sağlanmış olacak.” dedi.

konyanin-lavanta-bahcesi-halka-acildi-karatay-lavanta-bahcesi-nerede-002.jpg

LAVANTANIN FAYDALARI?

Antiseptik özelliğinden dolayı koronavirüs salgını döneminde lavantanın önemi daha da arttı. Lavantanın mikroplardan arındırma özelliği bulunuyor. Kozmetik alanında çok önemli bir bitki. Bu alanda da güzel sonuçlar elde ediliyor.

konyanin-lavanta-bahcesi-halka-acildi-karatay-lavanta-bahcesi-nerede-003.jpg

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum