ÖZEL I TOKİ, Konya ve ilçelerine kaç konut yaptı?

TOKİ, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi üzerinde çalışıyor, vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eylül ayında vereceği ucuz konut müjdesini bekliyor. Peki, TOKİ Konya ve ilçelerinde kaç konut yaptı, yeni dönemde kaç konut yapılacak?

ÖZEL I TOKİ, Konya ve ilçelerine kaç konut yaptı?

TOKİ’nin yeni konut kampanyası ne zaman açıklanacak, TOKİ hangi ilde kaç konut yapacak, TOKİ sosyal konutları ne zaman başlayacak, 2022 TOKİ başvuruları ne zaman alınacak, TOKİ konutlarının fiyatı ne olacak, TOKİ Konya’da kaç konut yapacak?

Türkiye’de uygun fiyatlarla ev sahibi olmak isteyen binlerce vatandaş, merakla bu soruların cevabını bekliyor.

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN? (2022)  

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada, dar gelirli vatandaşlara sosyal konut müjdesi vererek Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini başlatacaklarını söyledi. Erdoğan, vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olacağını belirterek, dev projede şehit yakınları, gaziler, emekliler ve yeni evlenecek çiftlere kota ayrılacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrıntıları önümüzdeki ay, yeni Eylül ayı içinde açıklayacağını sözlerine ekledi.

TALEPLER ALINIYOR

TOKİ 81 ilde konut için illere resmi yazı gönderdi ve valiliklerden talepler alınıyor. Söz konusu resmi yazılara verilen cevaplara göre Türkiye genelinde hangi şehre kaç konut yapılacağı belirleniyor.

BÜYÜKŞEHİRLERE ÖNCELİK

Projede konut fiyatlarının rekor kırdığı illerde daha fazla sosyal konut yapılması planlanıyor. Konya, Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerde daha fazla ucuz ev yapılması bekleniyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum; kira öder gibi ev sahibi olunacağı, ödemelerin evin içine girince başlayacağı, 240 ay vade imkanının sunulacağı ve asgari ücretli bir aileye göre şartların oluşturulacağı TOKİ’nin ucuz ev kampanyasına ilişkin “İnşallah yeni sosyal konut projelerimizi de önümüzdeki ay itibarıyla, Cumhurbaşkanımızın milletine vereceği büyük bir müjdeyle duyuracağız.”' dedi.

TOKİ KONYA’YA KAÇ KONUT YAPTI?

Peki, TOKİ Konya’ya kaç konut yaptı, kaç kişi uygun fiyatlarla ev sahibi oldu?

Haber Dairesi muhabirinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ yetkililerinden aldığı bilgiye göre;

TOKİ tarafından Konya’da toplam 28 bin 181 konut ve 212 tarımköy konutu projelendirildi. Bu konutlardan 21 bin 832’si tamamlandı, 6 bin 561 konutun inşaatı halen devam ediyor.

3 BİNE YAKIN İŞ YERİ İNŞA EDİLDİ

Ayrıca Konya ticari hayatına katkı sağlayacak Motorlu Sanayi sitesi de dahil olmak üzere toplam 2 bin 909 dükkan ile 44 ticari ünite inşa edildi.

konya-toki.jpg

KONYA’YA ÇOK SAYIDA SOSYAL DONATI YAPILDI

TOKİ, konut ve iş yerlerinin yanında eğitim, kültür, sağlık ve kamu hizmet binaları başta olmak üzere Konya’ya çok sayıda sosyal donatı inşa etti. Bu kapsamda 42 okul, 13 hastane, hükümet binası, 30 cami, öğrenci yurdu, kamu binaları ve millet bahçeleri inşa edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Halen devam eden çok sayıda da proje yer alıyor.

TOKİ, KONYA’NIN İLÇELERİNE KAÇ KONUT VE İŞ YERİ YAPTI

Toplu Konut İdaresi, Konya kent merkezinin yanı sıra ilçelerde de vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yaptı. Son 3 yılda Ahırlı, Akören, Altınekin, Beyşehir, Cihanbeyli, Emirgazi, Ereğli, Hadim, Halkapınar, Hüyük, Karapınar, Meram, Sarayönü, Selçuklu, Taşkent, Tuzlukçu, Yunak ilçelerinde 9 bin 194 konut ve 451 işyeri inşa edildi.

ENGELLİ, GAZİ VE ŞEHİT YAKINLARINA ÖZEL KONTENJAN

TOKİ’nin Türkiye genelinde olduğu gibi Konya inşa ettiği konutlar da 2+1, 3+1 olarak projelendirildi. Yatay mimariye uygun, depremlere karşı güvenli bu konutlar, vatandaşların alım gücü dikkate alınarak, az peşinat, düşük taksit ve uzun vadelerle sunuldu, engelli, gazi ve şehit ailelerine özel kontenjan ayrıldı.

20 YILDA 11 MİLYAR 530 MİLYON TL YATIRIM

20 yılda Konya’ya TOKİ tarafından yapılan yatırım miktarı 2022 Ağustos ayı itibariyle 11 milyar 530 milyon TL.

KONYA, YENİ PROJEDE ÖNCELİKLİ İLLER ARASINDA

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Eylül ayında ayrıntıları açıklanacak Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesini bekliyor. Bu projede de hem Konya kent merkezi hem de Konya’nın ilçelerinde yaşayanlar için, uygun fiyatlar ve ödeme koşullarıyla yeni konutlar yapılacak.

TOKİ KONYA 2022 BAŞVURU TARİHİ 

TOKİ sosyal konut başvuru ekranı açıldığında bildirimle haberdar olmak için; 

✅ WhatsApp Ücretsiz Haber Aboneliği için: 0542 742 23 32 (Numarayı kaydedip ABONE yazın)

Haber Dairesi (Konya Haber)

Önemli Not: Bu metnin tüm hakları HaberDairesi.com'a aittir. 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun 36. maddesi uyarınca alıntılanamaz. Telif hakları saklı tutulmuş bu yazının alıntılanması halinde yasal takip başlatılacaktır. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum