ÖZEL I Türkiye’de 3 tane var, biri Konya’da! Gören bir daha bakıyor

Konyalı araba tutkunu Hüseyin Benli, 3 bin liraya aldığı Tofaş’ın Murat 124 model aracını, 4 buçuk yıl önce 55 bin lira harcayıp Türkiye’nin 3 otomobilinden biri haline getirdi. Aynı model bir aracın yarısının da römork yapıldığı arabada yok yok.

Konya’da TIR ve iş makinesi türü araçların kaporta işleriyle uğraşan Hüseyin Benli (57), tam bir araba tutkunu. Gençlik yıllarından bu yana arabalara olan hayranlığıyla bilinen Benli, 4 buçuk yıl önce hayalindeki gibi bir tasarım için Tofaş’ın Murat 124 model bir aracını 3 bin liraya satın aldı.

55 BİN LİRA HARCADI

Otomobili neredeyse baştan aşağı yenileyen Benli, aynı model başka bir aracın arka kısmını da kesip, kendi aracına römork yaptı. 55 bin TL harcadığı arabasıyla Konya caddelerinde gezen Hüseyin Benli’yi gören bir daha bakıyor. Öyle ki bazıları fotoğraf çektirmek için yolunu bile kesiyor.

ARABADA YOK YOK!

Hem trafikte hem de gittiği yerlerde ilgi odağı olan Hüseyin Benli, hikayesini Haber Dairesi muhabirine anlattı. Otomobilin kendisi için bir tutku olduğunu, onunla zaman geçirmekten mutluluk duyduğunu belirten Benli, “Konya’da kaportacılık yapıyorum. 4 buçuk yıl önce 3 bin liraya satın aldığım Murat 124’ü 55 bin lira harcayarak bu hale getirdim. İçinde 3 adet TV ekranı var. Motoru 1,8. 5 ileri şanzıman mevcut. Bagajda ses sistemi ve daha sayamayacağım birçok özellikle o benim gözdem.” dedi.  

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor-003.jpg

TÜRKİYE’DEKİ 3 ARAÇTAN BİRİ

Aynı model bir aracın arka kısmını da kesip römork olarak taktığını, gerekli belgeleri alıp trafiğe çıkacak hale getirdiğini ifade eden Benli, Türkiye’de bu özellikler bulunan 3 araç yer aldığını, diğer ikisinin Manisa ve Afyonkarahisar’da olduğunu söyledi.

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor-001.jpg

“100 BİN LİRA VERSELER SATMAM”

Hüseyin Benli, aracını satmayı düşünüp düşünmediğiyle ilgili bir soruya, “Şu an satmayı düşünmüyorum. Bir ara öyle bir düşüncem oldu ama dayanamayıp vazgeçtim. Geçen yıl 70 bin lira teklif edildi, kabul etmedim. Şu anda 100 bin lira verseler satmam. Bu benim için ayrı bir zevk.” diye konuştu.

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor-002.jpg

FESTİVALDE DE BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Hafta sonu Seydişehir ilçesinde Konya Otomobil Sporları Derneği tarafından düzenlenen Modifiye ve Klasik Araçlar Festivaline de katılan Hüseyin Benli’nin aracı, her yaştan davetliden büyük ilgi gördü.

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor-004.jpg

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor-005.jpg

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor-006.jpg

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor-007.jpg

turkiyede-3-tane-var-biri-konyada-goren-bir-daha-bakiyor.jpg

DAHA ÇOK FOTOĞRAF İÇİN TIKLAYIN

 

 

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.