Pençe-Kilit şehidi Musa Esat Kaya Konya’da son yolculuğuna uğurlandı

Konyalı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya, Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde teröristlerce yapılan taciz atışı sonucu şehit düştü. Şehit Kaya, Konya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Pençe-Kilit şehidi Musa Esat Kaya Konya’da son yolculuğuna uğurlandı

Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde şehit olan Konyalı Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya, memleketi Konya’da son yolculuğuna uğurlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından (TSK) yürütülen Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde teröristlerce yapılan taciz atışı sonucu Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Musa Esat Kaya, şehit düştü.

ACI HABER AİLESİNE VERİLDİ

Şehit Kaya'nın acı haberi, Selçuklu ilçesinde yaşayan annesi Şerife ile babası Mehmet Kaya'ya askeri yetkililerce verildi. Şehadet haberi sonrası evin bulunduğu sokağa, Türk bayrağı asıldı.

pence-kilit-sehidi-musa-esat-kaya-konyada-son-yolculuguna-ugurlandi.jpg

EVLİ, BİR ÇOCUK BABASIYDI

3 kardeş olan Kaya'nın 3,5 yıl önce Kadriye Kaya ile evlendiği, 2 yaşında Mehmet Ali adını verdiği bir oğlu olduğu belirtildi.

pence-kilit-sehidi-musa-esat-kaya-konyada-son-yolculuguna-ugurlandi-001.jpg

TOPRAĞA VERİLDİ

Kaya'nın cenazesi, daha sonra Konya Şehitliğine getirildi. Kaya, ikindi sonrası kılınan namazın ardından dualarla toprağa verildi.

pence-kilit-sehidi-musa-esat-kaya-konyada-son-yolculuguna-ugurlandi-002.jpg

Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Konya Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, merkez ilçe belediye başkanları, Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, askeri yetkililer ve vatandaşlar katıldı.

pence-kilit-sehidi-musa-esat-kaya-konyada-son-yolculuguna-ugurlandi-003.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.