Ramazan ayının vazgeçilmezi! Hurma alırken bunlara dikkat edin

Konya’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hurma satışlarında da bir artış yaşandı. Kuruyemiş işletme sahibi Sadettin Bağcı, hurma alırken dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekti, kaliteli hurmanın püf noktalarını sıraladı.

Ramazan ayının vazgeçilmezi! Hurma alırken bunlara dikkat edin

Konya’da Ramazan ayının gelmesiyle birlikte iftar sofraların vazgeçilmezi olan hurma tezgahlardaki yerini aldı. Vatandaşlar çeşit çeşit hurma arasında en çok Medine ve Ürdün hurmasını tercih ediyor.

Kuruyemiş işletme sahibi Sadettin Bağcı, Haber Dairesi muhabirine yaptığı açıklamada, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hurma satışlarının arttığını belirterek, “11 ayın sultanı Ramazan ayı başladı. Hurmalarımızı vatandaşlar için tezgahlarımıza açtık. 200 liradan 600 liraya kadar hurma mevcut. Çok fazla çeşit hurma olmasına rağmen müşterilerimiz en fazla Medine ve Ürdün hurmasını tercih ediyor.” dedi.

ramazan-ayinin-vazgecilmezi-hurma-alirken-bunlara-dikkat-edin.png

HURMA ALIRKEN DİKKAT!

Bağcı, hurma alırken dikkat edilmesi gereken hususları sıraladı ve kalitesiz hurmalardan uzak durulması noktasında şu uyarılarda bulundu:

“Hurma taneleri iri, dolgun ve parlak olmalıdır. Hurma yumuşak ve nemli olmalıdır. Sert veya aşırı yumuşak hurmalar taze olmayabilir. Tatlı ve hafif bir ekşiliğe sahip hurma sağlıklı ve doğru üründür. Şekerli veya tatlandırıcı eklenmiş hurmalar tercih edilmemelidir. Hurma çekirdeği kolayca ayrılmalıdır. Çekirdeğe yapışık hurmalar olgunlaşmamış anlamına gelir. Hurmalar hava alabilen ve güneş ışığına maruz kalmayan ambalajlarda saklanmalıdır.”

ramazan-ayinin-vazgecilmezi-hurma-alirken-bunlara-dikkat-edin-001.png

KALİTESİZ HURMA NASIL ANLAŞILIR?

Bağcı, bazı satıcıların kalitesiz hurmaları taze hurma gibi satmaya çalışabileceklerine dikkat çekti. Kalitesiz hurmaların genellikle daha ucuz olduğuna vurgu yapan Bağcı, “Hurma eğer buruşuk ve küçülmüş, rengi bozuk, sert veya aşırı yumuşak veya çekirdeği zor ayrılıyor ise o ürünün taze olmadığı anlamına gelir.” dedi.

Sadettin Bağcı, hurma alırken güvenilir satıcıları tercih etmenin ve hurmaları dikkatli şekilde incelemenin önemli olduğunu da vurguladı.

ramazan-ayinin-vazgecilmezi-hurma-alirken-bunlara-dikkat-edin.jpg

RAMAZAN'DA HURMA TÜKETİMİ

Hurma, iftar sofralarının vazgeçilmezi bir besindir. Hurma, oruç açarken tek başına veya diğer besinlerle birlikte tüketilebilir. Hurma ayrıca tatlı ve kek yapımında da kullanılabilir.

HURMANIN FAYDALARI

Hurma, Ramazan ayında oruç tutanlar için ideal bir besindir. Hurma yüksek miktarda lif, potasyum ve magnezyum içerir. Ayrıca A vitamini ve B vitaminleri bakımından da zengindir. Hurma, kan şekerini dengelemeye, sindirimi kolaylaştırmaya ve enerji vermeye yardımcı olur.

ramazan-ayinin-vazgecilmezi-hurma-alirken-bunlara-dikkat-edin-002.png

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.