Ribat Eğitim Vakfı, iyilik rotasını bu kez Balkanlar'a çevirdi
Dünyanın neresinde bir mazlum varsa oraya ulaşmanın gayretinde olan Ribat Eğitim Vakfı, bu kez de Balkanlar'da iyilik faaliyetlerinde bulundu.
Kurulduğu günden bu zamana nerede mazlum varsa oraya ulaşarak gönüllere dokunan Ribat Eğitim Vakfı, iyilik rotasını bu sefer Balkanlara çevirdi. Aynı anda birçok bölgeye yardım heyeti göndererek iyilik faaliyetlerine imza atan Ribat, yardıma muhtaç duruma düşmüş toplumların kişi ve kuruluşları ile de iletişim halinde olarak organizasyonlarını gerçekleştiriyor.
Yerinde profesyonel ve kalıcı çalışmalar gerçekleştiren Ribat Eğitim Vakfı bu sefer Bosna Hersek, Sancak, Makedonya Üsküp, Kosova ziyaretleri ile gönüllere dokundu.
Zor şartlarda dini eğitim almaya çalışan Kur’an Kursu öğrencilerine kırtasiye ve nakdi yardım dağıtıldı. Görev alan gönüllü hocalara iaşe desteğinde bulundu.
Yerinde inceleme ve görüşmeler de gerçekleştirilirken bölgede faaliyet gösteren ‘’Ribat’’ gönüllüsü derneklerle de istişareler yapıldı.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Ribat Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Abdullah Çay şunları kaydetti:
"Balkanlar bizim her zaman hasretle gittiğimiz, hiçbir zaman hafızamızdan çıkarmadığımız bölgemiz. Ecdat yadigarı topraklarda hem yardım faaliyetleri gerçekleştirip hem kardeşlerimizle hasret gideriyoruz. Buraları Birinci Sultan Murat Han'ın huzurundan başlayıp Osmanlı mührünün vurulduğu her noktada kardeşlerimizle buluştuğumuz topraklar. Elhamdülillah her bölgede mazlumlara ulaşmaya çalışıyoruz. Yurt içinde binlerce aileye ulaşıp onlara kol kanat gererken; Asya’dan Afrika’ya Ortadoğu’dan Balkanlara yardım heyeti gönderiyoruz. Sadece günübirlik çalışmalar değil, kalıcı projelerle dualar almak istiyoruz. Bu çalışmaları Ecdat yadigarı topraklarda gerçekleştirmenin bir kez daha gururunu yaşıyoruz. Daha önce birçok kez ulaştığımız bölgede buradaki kardeşlerimiz için özellikle 2014 yılında meydana gelen sel felaketinde gıda, temizlik malzemeleri, battaniye ve giysi yardımları yapmış, öğrenci yurdu ziyaretlerinde bulunarak bayram harçlıkları, kırtasiye dağıtımlarında bulunmuştuk. Tarih boyunca Doğu-Batı arasında sınır olma özelliği, Balkanlar’ın farklı milletler tarafından tercih edilmesine ve bu durumun bir sonucu olarak da bölgede iç içe yaşayan ve birbirine karışmış çok milletli bir yapının ortaya çıkmasına neden olmuş. Bir açıdan zenginlik olarak görülebilecek bu özellik, günümüzde Balkanlar’daki sorunların temel kaynağı durumundadır. Bunu çok iyi anlamamız gerekiyor. 1992 Bosna savaşını iyi okuduğumuzda bunu net olarak görebiliyoruz. Gerçekleştirilen sadece bir soykırım değil aslında İslam’ı yok etme çabasıdır. Durum böyle olunca sivil toplum kuruluşlarının bölgede olması oradaki kardeşlerimizi mutlu ediyor. Söyledikleri tek bir şey var. Liderinize sahip çıkın. Biz burada güçlü Türkiye var oldukça daha dimdik duruyoruz diyorlar. Bu da yapılan çalışmaların ve bölge ziyaretlerin ne derece önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor"
Ribat Eğitim Vakfı gönüllüleri Bosna-Hersek başta olmak üzere Makedonya Üsküp, Kosova Priştina, Prizren ve Sancak bölgesinde 8 günlük süren yardım faaliyetine imza atarak yurda döndü.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.