Saadet Partisi, Konya’da FETÖ’den tutuklanan ismi aday gösterdi

Partilerde aday belirleme çalışmaları hız kazanmış durumda. Saadet Partisi, Konya’nın Ilgın ilçesinde Halil İbrahim Oral’ı belediye başkan adayı olarak gösterdi. 2016 yılında AK Parti’den ihraç edilen Oral, FETÖ soruşturmasında tutuklanmıştı.

Saadet Partisi, Konya’da FETÖ’den tutuklanan ismi aday gösterdi

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere katılacak partiler, 20 Şubat öncesinde adaylarını belirlemenin telaşı içinde.

Takvim hızla işlerken, Konya’da da hala bazı partiler adaylarının tamamını belirleyebilmiş değil. Onlardan biri de Saadet Partisi.

ILGIN ADAYI DUYURULDU

Çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi, Konya’nın Ilgın ilçesindeki belediye başkan adayını bugün netleştirdi. Daha önce Ilgın Belediye Başkanlığı da yapan Halil İbrahim Oral, Saadet Partisi’nin yeni dönem için adayı oldu.

FETÖ’DEN TUTUKLANAN İSİM ADAY YAPILDI

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam tarafından ismi açıklanan Halil İbrahim Oral ile ilgili bir detay dikkat çekti.

saadet-partisi-konyada-fetoden-tutuklanan-ismi-aday-gosterdi.jpg

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, 25 Ağustos 2016 tarihinde yaptığı açıklamada, FETÖ ile bağlantısı tespit edilen o dönemki Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral'ın partiyle ilişkisinin kesildiğini bildirmişti.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Oral, daha sonra savcılığın itirazı üzerine tekrar gözaltına alınmış ve 1 Eylül 2016’da tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Konya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Halil İbrahim Oral, yaklaşık 1 yıl sonra tahliye edilmişti.

saadet-partisi-konyada-fetoden-tutuklanan-ismi-aday-gosterdi.png

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.