Ramazan Danış

Ramazan Danış

SAHİPSİZ PANKOBİRLİK’İN BATMASI HAKTIR

SAHİPSİZ PANKOBİRLİK’İN BATMASI HAKTIR

Son zamanlarda Konya’nın en önemli gündemlerinden biri PANKOBİRLİK seçimleri!

Şuan başkanlığı yürüten Recep Konuk’un aday olmayacağını belirtmesi üzerine işi çiftçilik olan ve bir şekilde pancar üretimi ile bağı olan adaylar ortaya çıkmaya başladılar.

Birçok çiftçi ise Recep Konuk’u bu düşüncesinden vazgeçirmek için fabrika bahçesine çıkarma yaptı. En büyük destekçileri ise Ziraat Odalarının Başkanlarıydı. Borçlu bir yapıyı alıp 45 fabrikaya çıkaran Konyalı ya onur vesilesi olacak markaları kazandıran Recep Konuk’un tekrar aday olması birçok çiftçinin temennisi, bekleyip göreceğiz.

Bu destek programında özellikle bir slogan dikkatimi çekti: “SON SÖZÜ ÇİFTÇİ SÖYLER!”

Bu söylem ilk etapta bakıldığında sanki dayatmalara karşı gibi algılansa da Türk insanının toplumsal olaylar karşısında hareket tarzını yansıtır. İncelediğimizde ne ifade ettiğini zamanın göstereceği bir olgu olarak karşımıza çıkacaktır.

Kimse kızıp sitem etmesin! 15 Temmuz’da Reis haydi meydanlara diyene kadar hareket etmekte tereddütte kalan insanlarımız oldu. Hatta bulundukları görevlerden nasıl istifa ederiz diye istifa dilekçelerini nereye vereceklerini araştıranların oldukları bile kulağımıza geldi.

İlerleyen süreçte bir baktık ki tuttukları nöbetleri bile ikbal kavgası haline getirenleri gördük.

Ben şu kadar nöbet tuttum vs vs karşılığı bu mu diye sitem eden ya da küskünler hareketine katılanları gördük.

Oysa o nöbetler siyasi iktidara değil dünyaya verilen bir mesajdı, bunun bile farkına varmayanların olması şaşırtıcı.

Gel gelelim bu mevzunun çiftçi ile ne alakası var denilen bölüme. Son dönemlerde PANKOBİRLİK’te yapılan seçimleri bir inceleyeyim diye yaptığım ufak çaplı bir araştırma da şaşırdım kaldım. 45 bin üyesi bulunan PANKOBİRLİK seçimlerine katılım sayısı oldukça düşük.  Her kim aday olur veya aday gösterilir ise seçime katılan çiftçiden güç alarak her kapıyı gönül rahatlığı ile çalabilecektir katılım çok olur ise o boyutta itibar görecektir.

O zaman her ziyarette son sözü söyleyenlerin gücü ile açılmadık kapı kalmaz.

Çiftçi kazanımlarını ve kayıplarını çok iyi bilmektedir. Asıl işi pancar ve tarımsal üretim olan PANKOBİRLİK’in bünyesine katılan tarımla ilgili olmayan harici şirketlerin kooperatife getirdiği yükün altında ezilmekten kurtulmanın yolu güçlü ses vermekten geçer.

Onun için seçim günü sandığa ve oyuna sahip çıkmak en büyük vazifedir. Yok şu yok bu bahaneleri ile sandığa gitmeden ahkam kesmek sosyal medya delikanlılığından öte bir şey değildir. Uzun lafın kısası boş beleş işlerden dolayı sandığı boş bırakmak “Son sözü çiftçi söyler” sözünün ne kadar boş olduğunu gösterir. Adaylara şimdiden başarılar dilerken Milli Şairimizden af dileyerek şiiri biraz değiştirdik AFFOLA!

SAHİPSİZ PANKOBİRLİK’İN BATMASI HAKTIR

SEN SAHİP ÇIKARSAN PANKOBİRLİK BATMAYACAKTIR!

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Danış Arşivi