Sakal-ı Şerif Mevlana Müzesi'nde ziyarete açıldı

Kadir Gecesi dolayısıyla Mevlana Müzesi'nde Sakal-ı Şerif sergilenmeye başlandı. Semazenler eşliğinde müzeye getirilen kutsal emanet, salavatlar eşliğinde 40 kat bohçadan çıkarıldı. Ziyaretçiler bayram sonuna kadar Sakal-ı Şerif’i görebilecek.

Sakal-ı Şerif Mevlana Müzesi'nde ziyarete açıldı

Kadir Gecesi dolayısıyla Mevlana Müzesi'nde Sakal-ı Şerif sergilenmeye başlandı. Semazenler tarafından müzeye getirilen Sakal-ı Şerif, bulunduğu 40 kat bohçadan salavatlar eşliğinde çıkarıldı.

Türbeyi ziyarete gelenler, Sakal-ı Şerif'e dokundu, duygusal anlar yaşadı. Müzede sergileneceği cam muhafazanın içine konulan üç Sakal-ı Şerif, bayram sonuna kadar ziyaret edilebilecek.

mevlana-muzesinde-sakal-i-serif-ziyarete-acildi.jpg

Müze Müdürü Naci Bakırcı, müzede yaptığı açıklamada, Sakal-ı Şerif'in geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bayram öncesi ziyarete açıldığını anımsattı.

mevlana-muzesinde-sakal-i-serif-ziyarete-acildi-001.jpg

Sakal-ı Şerif'in Kandil Gecesi'nde ziyarete açılmasının anlamına işaret eden Bakırcı, "Mevlevi kaynaklarında dergahtaki üç Sakal-ı Şerif'in Kadir Gecesi'nde veya ramazan ayının son 15 gününde ziyarete açıldığı bilgisi var. Bunun üzerine bakanlığımızın izniyle geçen yıl ziyarete açmıştık. Bu yıl da bayram sonuna kadar ziyaretçilerimiz Sakal-ı Şerif'i ziyaret edebilir." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.