Salgın riski Konya’nın ilçesindeki ünlü şenliği iptal ettirdi

Konya’nın Akören İlçesinde, belediye ve Sevder Derneği tarafından organize edilen Dağ Sarnıcı Şenliği ve Sünnet Şöleni, bölgede görülen Şap hastalığı gerekçe gösterilerek iptal edildi.

Salgın riski Konya’nın ilçesindeki ünlü şenliği iptal ettirdi

Konya’nın Akören İlçe Belediyesi ile Sevder Derneği tarafından 30 Temmuz 2023 tarihinde düzenlenmesi planlanan Geleneksel Dağ Sarnıcı Şenlikleri Toplu Sünnet Şöleni iptal edildi.

İlk açıklama, Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan’dan geldi. Arslan, “30 Temmuz 2023 tarihinde Akören Sevder Derneği ile ortaklaşa yapacağımız geleneksel olan Dağ Sarnıcı Şenliği ve Sünnet şöleni etkinliklerinin yapılacağı yerde ŞAP hastalığı görülmesi sebebiyle etkinliğin Şehit Hayati YONCALIK Parkında yapılmasını önerdik. İlçe Tarım ve Orman ve İlçe Sağlık Müdürlüklerin yazmış olduğu rapora istinaden ŞAP hastalığının ilçe geneline yayılma riski göz önünde bulundurularak Sevder Dernek yönetimi tarafından etkinlik iptal edilmiştir. Daha ileriki zamanda düzenlenecek olan şenlikte Akören Belediyesi olarak hizmet vermeye her zaman hazırız.” dedi.

sap-salgini-konyanin-ilcesindeki-unlu-senligi-iptal-ettirdi-001.jpg

Akören Sevder Derneği’nden yapılan açıklamada da, “Dışımızdaki etkenler nedeniyle şenlik programımızı son dakikada iptal etmek zorunda kalmamızdan dolayı üzgün olduğumuzu ifade eder, şenlik programımıza maddi ve manevi olarak destek sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.

sap-salgini-konyanin-ilcesindeki-unlu-senligi-iptal-ettirdi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.