Savatra ve Obruk Hanı bölgenin turizm merkezi olacak

Karatay’da tarih yeniden canlanıyor. Başkan Hasan Kılca, Savatra Antik Kenti ve Obruk Hanı’nın bölgenin iki yeni turizm merkezi olacağını söyledi.

Savatra ve Obruk Hanı bölgenin turizm merkezi olacak

Konya’nın Karatay İlçesi Yağlıbayat Mahallesindeki Savatra Antik Kenti’ndeki kazılarda 1800 yıllık olduğu değerlendirilen zafer çelengi, asker ve sancak kabartmalı sunak ortaya çıkarılmıştı.

BAKAN YARDIMCISI KONYA’YA GELDİ

Savatra’da ortaya çıkarılan tarihi eser Karatay’ı ülke gündemine taşıdı. Konya’ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, Savatra Antik Kenti ve Obruk Hanı’nda incelemelerde bulundu.

savatra-ve-obruk-hani-bolgenin-turizm-merkezi-olacak.jpg

BAŞKAN KILCA PAYLAŞIM YAPTI

Bakan Yardımcısına ziyaretlerinde Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca eşlik etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılca şu ifadeleri kullandı.

“ Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Sn. Nadir Alpaslan ile birlikte Obruk Hanı’ndaki düzenlemelerimizi ve Savatra Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarımızı inceledik.

Bölgemizin en önemli iki yeni turizm merkezi olmaya hazırlanan çalışmalarımıza gösterdikleri ilgi ve destekleri dolayısıyla kıymetli bakan yardımcımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

savatra-ve-obruk-hani-bolgenin-turizm-merkezi-olacak-001.jpg

savatra-ve-obruk-hani-bolgenin-turizm-merkezi-olacak-002.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.