Şeb-i Arus’un mobil danışmanları görev başında

Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri başladı. Etkinlikler için Konya’ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere şehrin farklı noktalarında mobil danışmalık hizmeti veriliyor.

Şeb-i Arus’un mobil danışmanları görev başında

Hazreti Mevlana’nın vefat yıl dönümü olan Şeb-i Arus her yıl 7-17 Aralık tarihlerinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ocak ayında yayımlanan genelge ile 2023 yılı ‘Mevlana Yılı’ olarak ilan edilmişti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülen etkinlikleri izlemek üzere yurt içinden ve yurtdışından birçok Mevlana dostu Konya’ya geliyor.

seb-i-arusun-mobil-danismanlari-gorev-basinda.jpeg

ÜNİVERSİTELİ GENÇLER REHBERLİK HİZMETİ VERİYOR

Konya’ya gelen misafirlerin şehrin gezilebilecek mekanlarına daha rahat ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla 8 yıl önce uygulamaya koyulan ve vatandaşlardan büyük ilgi gören ‘Bana Sor’ bu yılki etkinliklerde de şehrin farklı noktalarında hizmet veriyor.

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinin görev aldığı ‘Bana Sor’ stantlarında görevli personelin giydiği kıyafetlerde ve stantlarda Türkçe, Farsça ve İngilizce ‘Bana Sor’ ifadeleri yer alıyor. Stantları ziyaret eden misafirlere Konya’yı ve Şeb-i Arus’u tanıtıcı materyaller sunuluyor.

seb-i-arusun-mobil-danismanlari-gorev-basinda-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.