Şebi Arus için Konya’ya gelenleri “velesbüs” karşılıyor

Konya, Hazreti Mevlana’nın vuslat yıl dönümü etkinlikleri dolayısıyla dünyanın dört bir yanından gelen misafirleri ağırlıyor. Büyükşehir Belediyesi, konuklara şehirdeki bisiklet kültürünü “velesbüs” ile tanıtıyor.

Şebi Arus için Konya’ya gelenleri “velesbüs” karşılıyor

Bisiklet şehri Konya'da, Büyükşehir Belediyesince şehirdeki bisiklet kültürünü, bisiklet çeşitliliğini artırma gayesiyle hazırlanan "velesbüs" adı verilen toplu sürüş bisikleti Şeb-i Arus etkinliklerini izlemek üzere Konya'ya gelen yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Şeb-i Arus etkinlikleri dolayısıyla Mevlana Müzesi'nin bulunduğu Aslanlı Kışla Caddesi güzergahı üzerinde, trafiğe kapalı alanda sergilenen velesbüs yürüyüş yolundan gelip geçenlerin dikkatini çekiyor.

sebi-arus-icin-konyaya-gelenleri-velesbus-karsiliyor.jpeg

BİSİKLET ŞEHRİ KONYA

604 kilometre uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun bisiklet yoluna sahip şehri Konya’da, bisiklet yolu ağının artırılması ve Konya'nın bisiklet kullanıcıları için daha yaşanabilir bir şehir haline getirilmesi amacıyla birçok proje hayata geçirildi. Bisiklet Tramvayı da Büyükşehir Belediyesi Akıllı Şehircilik Uygulamaları kapsamında hizmete alınan önemli projelerden.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.