Şehit babası, şehitlerimizin isimlerini kütüphanelerde yaşatıyor

5 yıl önce bombalı terör saldırısında şehit düşen polis memurlarından Konyalı Emre Horoz’un babası Mustafa Horoz, hayatını anlamlı bir çalışmaya adadı. Horoz, şehitlerimizin isimlerinin verildiği kütüphaneler yaptırıyor. Bugüne kadar 20 açılış yapıldı.

Şehit babası, şehitlerimizin isimlerini kütüphanelerde yaşatıyor

2016 yılında İstanbul Beşiktaş'ta düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memurlarından biri olan Konyalı Emre Horoz'un (24) babası Mustafa Horoz, önce şehitler için oluşturulan kütüphanelere kitap desteği sağlamaya başladı.

“ŞEHİT  KÜTÜPHANELERİ”

1,5 yıl önce de gönüllülerden oluşan 'Şehit Kütüphaneleri' oluşumuna katıldı. Oluşumun Konya koordinatörlüğünü üstlenen baba Horoz, bu süre içerisinde çoğunluğu Konya kent merkezi ve ilçelerinde 19, Samsun, Hakkari, Erzurum’da da 4 olmak üzere 23 okul kütüphanesinin oluşmasını sağladı.

İSİMLERİNİN YAŞATILMASINI SAĞLIYOR

Bir yandan kitap toplayan bir yandan da gönüllülerle birlikte kütüphaneleri dizayn eden Horoz, özellikle bugüne kadar bir yerlerde ismi yaşatılmamış şehitlerimizin isimlerini kütüphanelere vererek onların da isimlerinin yaşatılmasını sağlıyor.

sehit-babasi-sehitlerimizin-isimlerini-kutuphanelerde-yasatiyor.jpg

“KAHRAMANLAR UNUTULMASIN”

Tek isteğinin şehitlerimizin unutulmaması olduğunu söyleyen baba Emre Horoz, "Öğrenciler bu kütüphaneye girip okudukları zaman o şehitlerin nasıl şehit olduklarını neden şehit olduklarını daha da öğrenip bilinçlenmesini istiyoruz. Gayemiz bu. Böyle oldukça biz de aileler olarak gururlanıyoruz. Biz aileler her geçen gün unutuluyoruz ama onlar boşuna şehit olmadı. Benim unutulmam umurumda değil. Önemli olan onlar unutulmasın. Onlar bu vatan bu bayrak için canını verdi." dedi.

sehit-babasi-sehitlerimizin-isimlerini-kutuphanelerde-yasatiyor-001.jpg

“ÖZELLİKLE İSİMLERİ BİR YERLERE VERİLMEMİŞ ŞEHİTLERİ SEÇİYORUZ”

Gönüllülerle birlikte kütüphaneleri oluşturduklarını belirten Mustafa Horoz, Sabah'ta yer alan açıklamasında şunları kaydetti:

"Milli Eğitim Müdürlükleri ile irtibat kurup özellikle ihtiyaç olan okullarımızı belirliyorum. Sonra hangi şehidimizin ismi verilecek onları belirliyorum. Gönüllülerden topladığımız kitapları kütüphanelere getirip çocuklarımızın okumasını sağlıyoruz. Sağ olsun bazı gönüllülerimiz rafları yaptırmak istiyor, bazıları kitap desteği sağlıyor böyle böyle şehitlerimizin kütüphanelerini tamamlıyoruz. Kütüphanelere şehitlerimizin isminden başka bir isim vermiyoruz. Bu bizim prensibimiz. Bu istekle gelenleri geri çeviriyoruz. Biz buraları şehitlerim, kahramanlarımız adına yapıyoruz. 1 ay kadar önce 'Konya Şehit Kütüphaneleri' olarak grubumuzu kurdum. Gönüllülerimizle birlikte buraları oluşturuyoruz.” 

ŞEHİT EMRE HOROZ KİMDİR?

Polis memuru Emre Horoz, 2016 yılında İstanbul Beşiktaş’ta düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit düşmüştü. 24 yaşındaki polis memuru Emre Horoz'un naaşı, Konya’nın Seydişehir ilçesinde toprağa verilmişti. 2 yıllık evli olan şehit Horoz'un, şehit olmadan 7 ay önce Erva ve Elif adında ikiz bebekleri dünyaya gelmişti.

sehit-babasi-sehitlerimizin-isimlerini-kutuphanelerde-yasatiyor-003.jpg

sehit-babasi-sehitlerimizin-isimlerini-kutuphanelerde-yasatiyor-002.jpg

sehit-babasi-sehitlerimizin-isimlerini-kutuphanelerde-yasatiyor-004.jpg

sehit-babasi-sehitlerimizin-isimlerini-kutuphanelerde-yasatiyor-005.jpg

sehit-babasi-sehitlerimizin-isimlerini-kutuphanelerde-yasatiyor-006.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.