Sektörün lider firmasından Konyalılara kurbanlık çağrısı

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala, besi çiftliklerindeki hareketlilik de arttı. Uzun yıllardır Konya’da hizmet veren Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Üstün, “Sayı az, talep fazla. Vatandaşlarımız acele etmeli” dedi.

Kurban Bayramı’na kısa süre kala vatandaşları kurbanlık telaşı sarmış durumda. Henüz Konya’da kurbanlık pazarları açılmamış olsa da besi çiftliklerinde kurbanlıkların birçoğu çoktan satılmış durumda.

HAZIRLIKLAR SON AŞAMADA

Uzun yıllardır Konya’da hizmet veren Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisinde Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor.

Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Üstün, hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladıklarını belirterek, hayvan satışlarının tüm hızıyla devam ettiğini söyledi. Şu anda satışlarda yüzde 85 seviyesine ulaştıklarını dile getirerek kendilerini tercih eden Konyalılara teşekkür eden Üstün, vatandaşlara kurbanlıklarını bir an önce almaları tavsiyesinde bulundu.

sektorun-lider-firmasindan-konyalilara-kurbanlik-cagrisi.jpegÜstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Üstün

“İLK ALAN HER ZAMAN DAHA HESAPLI ALIR”

Sektörün lider firmalarından biri olan Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisi Başkanı Kasım Üstün, kurbanlık varlığına ilişkin değerlendirme de yaptı.

Üstün, “Bu yıl hayvan sayısı geçen yıllara göre biraz daha az. Talep fazla ama hayvan bulmakta zorluk çekiyoruz. Her yıl söylediğimiz gibi ilk alan her zaman daha hesaplı alır. Sektördeki bazı arkadaşlarımızdan kurbanlıklarını bitirdiklerini söyleyenler de var. O yüzden vatandaşlarımıza ellerini çabuk tutmalarını tavsiye ediyoruz.” dedi.

sektorun-lider-firmasindan-konyalilara-kurbanlik-cagrisi-001.jpeg

KONYA HİSSE KURBANLIK SATIŞI

Üstün Kardeşler, Konya’da hisse ile Kurbanlık satışını başlatan işletmelerin başında geliyor. Bu yıl da hisse satışlarının sürdüğünü ifade eden Kasım Üstün, “Hisse olarak satışlarımız devam ediyor. Konya’da bu uygulamayı hayata geçiren ilk işletmelerden biriyiz. Bayrama 3 gün kala hissedarların hayvanlarını belirliyoruz. Gelip hayvanlarını kontrol ediyorlar. Daha sonra kendilerine bayramın birinci günü için randevu veriyoruz. Kesim için geldiklerinde hissedarları birbirleriyle tanıştırıyoruz. Kurbanlıklarını kesip, eti kemikten ayırarak 7 eşit hisseyi kura usulü ile kendilerine teslim ediyoruz.” diye konuştu.

sektorun-lider-firmasindan-konyalilara-kurbanlik-cagrisi-003.jpeg

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Peki, kurbanlık alırken nelere dikkat edilmeli? Kurban seçiminde önceliğin hayvanın yaşı olduğunu söyleyen Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisi Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Üstün, “Büyükbaş hayvanlarda iki yaşını, yani kapağını atmış olması şart. Dikkat edilmesi gereken bir husus da hayvanlarda bir uzvun eksik olmaması. Hayvanın herhangi bir uzvunda eksiklik var mı, bacağında sakatlık boynuzunda, kulağında veya gözünde herhangi bir akıntısı geliyor mu, tüy yapısı nasıl bunlara bakılması gerekiyor. Vatandaşlarımız kesimhaneyi mutlaka görmeli ve gerekli hijyenin sağlanıp sağlanmadığına bakmalı.” ifadelerini kullandı.

sektorun-lider-firmasindan-konyalilara-kurbanlik-cagrisi-002.jpeg

“YILLARDIR ÜSTÜN KARDEŞLERİ TERCİH EDİYORUZ”

Kurbanlık almak için tesislere gelen vatandaşlar da uzun yıllardır Üstün Kardeşler Et ve Süt Entegre Tesisini tercih ettiklerini, bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadıklarını belirterek, “Bu yıl da yine Üstün Kardeşler Kurbancılığı tercih ettik. Rabbim kurbanlarımızı kabul etsin.” diye konuştu.

sektorun-lider-firmasindan-konyalilara-kurbanlik-cagrisi-005.jpeg

sektorun-lider-firmasindan-konyalilara-kurbanlik-cagrisi-004.jpeg

sektorun-lider-firmasindan-konyalilara-kurbanlik-cagrisi.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.