Altın 6909.95
BIST 12433.5
Dolar 44.8891
Euro 52.8626
Sterlin 60.6893

Selçuk Üniversitesi zirveye çıktı

Selçuk Üniversitesi personeli Hasan Kara ve Taha Mert Aşıkoğlu, Dedegöl Dağı’na tırmanarak üniversite bayrağını zirvede açtı.

Selçuk Üniversitesi zirveye çıktı

Selçuk Üniversitesi’nde görev yapan iki isim, gerçekleştirdikleri başarılı tırmanışla üniversiteyi zirveye taşıdı. Koruma ve Güvenlik Müdürlüğü personeli Hasan Kara ile Tıp Fakültesi Acil Servisi çalışanı Taha Mert Aşıkoğlu, Isparta’da bulunan 2 bin 999 metre yüksekliğindeki Dedegöl Dağı’na tırmanarak önemli bir başarıya imza attı.

Zorlu kış şartlarında gerçekleştirilen tırmanışta lisanslı dağcılar, yoğun kar ve sert hava koşullarına rağmen zirveye ulaşmayı başardı. İki isim, Selçuk Üniversitesi bayrağını Dedegöl Dağı’nın zirvesinde açarak bu anı ölümsüzleştirdi.

“BU BAŞARI SELÇUK ÜNİVERSİTESİ AİLESİNİN”

Tırmanışa ilişkin açıklama yapan Hasan Kara, “Zorlu ama bir o kadar da gurur verici bir tırmanış oldu. Zirveye ulaştığımızda Selçuk Üniversitesi bayrağını açmak bizim için büyük bir onurdu. Bu başarı sadece bizim değil, tüm üniversite ailemizin” dedi.

Taha Mert Aşıkoğlu ise, “Kış şartlarında tırmanış ciddi hazırlık ve disiplin gerektiriyor. Tüm zorluklara rağmen zirveye ulaşmak ve bayrağımızı dalgalandırmak tarifsiz bir duygu. Selçuk Üniversitesi’ni böyle bir başarıyla temsil etmekten mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.