Selçuk Üniversitesinde aşure coşkusu! Rektör Aksoy elleriyle ikram etti

Selçuk Üniversitesi Alaeddin Keykubat yerleşkesinde aşure coşkusu yaşandı. Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy ile yardımcıları, birlik, beraberlik, bolluk ve bereketin simgesi aşureyi kendi elleriyle öğrenci ve akademisyenlere ikram etti.

Selçuk Üniversitesinde aşure coşkusu! Rektör Aksoy elleriyle ikram etti

Selçuk Üniversitesi bu yıl da geleneği bozmadı. Muharrem ayı dolayısıyla Alaeddin Keykubat Yerleşkesi’nde aşure ikramında bulunuldu.

selcuk-universitesinde-asure-coskusu3.jpg

Programa Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Emrullah Eken, Prof. Dr. İlhan Çiftci, Genel Sekreter Prof. Dr. Kamil Beşoluk, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

selcuk-universitesinde-asure-coskusu2.jpg

Aşurenin, birlik ve beraberlik anlamına da geldiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Metin Aksoy, “Aşure, paylaşmanın ve birlikteliğin ifadesi olarak da değerlendiriliyor. Birliğimize vesile olmasını temenni ediyoruz. Çünkü aşurenin içinde bulunan farklılıklar ve karışımlar bir mozaiği ifade ediyor. Türk-İslam dünyası bu mozaikte olduğu gibi beraber hareket etmeyi hedefliyor. Selçuk Üniversitesinde aşure ikramı gelenek hâline geldi. Bu gelenek inşallah bundan sonra da yaşatılacak.” dedi.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.