Selçuk Üniversitesi'nde pilotaj eğitimlerinin geliştirilmesi hedefleniyor
Türk Hava Kurumu (THK) Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu, Selçuk Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy’u ziyaret etti.
Rektörlük makamında gerçekleştirilen ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah Eken, Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Beşoluk, SÜ Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Özdemir Koçak, THK Uçuş Akademisi Pazarlama Sorumlusu Beste Susam ile SÜ Sürekli Eğitim Merkezi yöneticileri de katıldı.
Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Aksoy burada konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite bünyesindeki uçuş akademisi ve ilgili akademilerde gelişimin THK destekleriyle daha güçlü olacağını söyledi. THK Uçuş Akademisinin bilgi birikimi ve donanımlarının havacılık alanıyla yeni tanışan üniversitelerin yönlendirilmesi açısından oldukça önemli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Aksoy, “Eğitimlerin sağlanması noktasında havaalanlarının kullanıma açtırılmasına yönelik destekleriniz, bizler için oldukça önemli. Bizler bu alanda yeni başlıyoruz. Türkiye’de de yeni bir trend olarak yavaş yavaş ön plana çıkmaya başladı. Bireysel uçak ve sivil havacılığın yaygınlaştığı Avrupa ve Amerika’nın ardından, Türkiye’de de yavaş yavaş sivil havacılık alanına ilgi arttı. Üniversite olarak bu alana da destek vermeye çalışıyoruz. Pilotaj eğitimleri ve sertifikasyona oldukça talep var. Selçuk Üniversitesinde de bu konuda bir merkeze dönüşmeyi hedefliyoruz.” diye konuştu.
THK Uçuş Akademisi Genel Müdürü Özgür Hayatoğlu ise bir şehir açısından çok sayıda havaalanına sahip olma ve bu alandaki kabiliyetleri kazanabilmenin önemli değerler olduğunu aktardı. Türkiye’de sivil havacılığın gelişimi için çalıştıklarını dile getiren Hayatoğlu, “Yurt dışında 8-10 milde bir sportif havaalanı, küçük havaalanı, büyük havaalanı, kapasiteleri, küçük uçak kategorisindeki uçak sayılarının inanılmaz dereceye ulaştığını söylemek mümkün. Türkiye adım adım bu anlamda gelişiyor. Havacılık alanında biraz zorlanıyoruz. Bazı sistemin önünü açabilmek için gerçekten çok mücadele etmeniz gerekiyor. Havacılık da bunlardan bir tanesi. Biz havacılar yılmadan bu mücadeleyi vereceğiz. Biz bu işe aşığız. Ülkemizin geleceğinin de burada olduğunu görüyoruz. Umarım hep birlikte iyi işler yaparız. Selçuk Üniversitesinin böyle bir alanda var olmasından, faaliyete geçiyor olmasından çok mutluyuz. THK adına bizleri çok sevindirdi. Elimizden de ne geliyorsa destek olmaya tamamıyla hazırız.” ifadelerini kullandı.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.