Selçuk Üniversitesi’ne tasarım ödülü

Selçuk Üniversitesi öğrencisi Murat Yasir Dilek, Pro Carton Young Designers Award yarışmasında “Bridge” isimli ambalaj tasarımıyla birinci oldu.

Selçuk Üniversitesi’ne tasarım ödülü

Pro Carton Young Designers Award yarışmasının ödül töreni Berlin’de yapıldı. Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü Öğrencisi Murat Yasir Dilek “Bridge” isimli ambalaj tasarımıyla Yiyecek & İçecek kategorisinde birinciliği kazandı.

Dilek, ödülünü proje danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seda Duman Köylü ile birlikte aldı.

Bu başarı, Selçuk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümü öğrenci ve akademisyenlerinin bu alanda aldığı 87’nci ödül olduğu gibi Türkiye’nin karton ambalaj sektöründe ve genç tasarımcıların uluslararası arenada daha görünür olmasında da önemli bir rol oynuyor.

Türkiye’nin de üye olduğu “European Association of Carton and Cartonboard Manufacturers” tarafından organize edilen Pro Carton Young Designers Award, Avrupa'nın ambalaj tasarımında önde gelen yetenek yarışması olarak kabul ediliyor. Sadece kartona odaklanan yarışma, Avrupa genelindeki öğrenciler arasında sürdürülebilir ambalaj ve inovasyonu teşvik etmede öncü bir rol oynuyor.

Bu yılki yarışmaya 25 ülkedeki 155 üniversiteden toplam 899 proje sunuldu.

selcuk-universitesine-tasarim-odulu.jpg

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.