Selçuklu’da Regaip Kandili özel programı

Konya Büyükşehir Belediyesi ile Selçuklu Belediyesi iş birliği ile düzenlenen Şivlilik Çocuk Bayramı’nın ikinci günü akşamında Üç Aylar'ın başlangıcı olan Regaip Kandili özel programı gerçekleştirildi. Program yoğun ilgi gördü.

Selçuklu’da Regaip Kandili özel programı

Regaip Kandili’nde Konya’da geleneksel olarak kutlanan şivlilik etkinliği kapsamında Şivlilik Çocuk Bayramı düzenleyen Konya Büyükşehir Belediyesi ve Selçuklu Belediyesi, festivalin ikinci günü akşamında Bekir Köse sunumu ile Tasavvuf Musikisi Korosu, hafız Ahmet Çalışır ve Genç hafızlar ile Kuran-ı Kerim ziyafeti sundu.

Selçuklu Kongre Merkezi’nde 25-29 Ocak tarihleri arasında devam eden Selçuklu Şivlilik Çocuk Bayramı hem çocuklara hem de ailelerine yönelik birçok program, etkinlik, konser ve konferanslarla unutamayacakları bir festival yaşatıyor.

Festivalin ikinci günü akşamında düzenlenen Regaip Kandili özel programına Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’nın yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.

selcukluda-regaip-kandili-ozel-programi-002.jpg

Programı Hafız Ahmet Çalışır, genç hafızlar ve Tasavvuf Musiki Korosu ile icra eden Bekir Köse böyle programları sunarken çok heyecanlandığını ifade ederek kandillerde insanların kendini şarj ederek Ramazan'a hazırladığını söyledi.

selcukluda-regaip-kandili-ozel-programi.jpg

“ŞİVLİLİĞİMİZ RAHMET, BEREKET VE MAĞFİRET AYLARI OLAN ÜÇ AYLARIN MÜJDECİSİ”

Konuşmasına Regaip Kandilini kutlayarak başlayan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, “Rabb'im bizleri sağlıkla, sıhhatle nice kandillere nice üç aylara eriştirsin diye dua ediyorum. Tabii bizim Ramazan ve Kurban Bayramımız var. Milli bayramlarımız var. Ama şivlilik hakikaten Konya'mızda çocukların bir bayramıydı. Belki bunun adı konmamıştı. Elhamdülillah bu sene bunun adını koyduk. Geçen sene yine burada hep birlikteydik. Selçuklu Kongre Merkezinde Şivlilik Çocuk Festivali adı altında bu programa başlamıştık. Ama bu sene Konya Büyükşehir Belediyemizle birlikte Selçuklu Belediyesi olarak bu organizasyonu artık bir bayrama çevirelim istedik. Şivliliğimiz üç ayların müjdecisi rahmet, bereket, mağfiret aylarının müjdecisi. Çocuklarımızın da bayram olarak geçirdikleri bir gün. Arzu ettik ki artık tescilli bir bayram olsun. Adı da koyulmuş olsun ve Şivlilik Çocuk Bayramı bu şekilde oluştu. Bütün çocuklarımızın bayramları kutlu olsun, üç aylarımız mübarek olsun. Konya'mız zaten Hazreti Mevlana'nın şehri. Selçuklu'nun başkenti ve Konya’mız sevgi şehri, barış şehri, kardeşlik şehri ve burada her zaman yardımlaşma, dayanışma, birlik, beraberlik her zaman ön planda. Bugünler bizim bu şekilde yardımlaşmamızı, dayanışmamızı, birlik, beraberliğimizi en güzel şekilde ifade ettiğimiz, gösterdiğimiz günler. Biz üç ayların o güzel manevi iklimini, manevi atmosferini bugünden itibaren kandilimizle de birlikte yaşamaya başlıyoruz. İnşallah dolu dolu bir üç ayı hep birlikte geçireceğiz. Sonrasında da inşallah Ramazanla birlikte Ramazan Bayramı'na hep birlikte erişeceğiz diyorum. İşte çok güzel kıraati dinledik. Hocam burada çok güzel nağmeler okudu. Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz. Sizlerin varlığı bize çok güzel bir lezzet katıyor. Daim etsin diyorum. Çocuklarımızla birlikte sağlıklı, sıhhatli nice güzel kandillerde beraber olalım diyor, hepinizi Allah'a emanet ediyorum.” dedi.

selcukluda-regaip-kandili-ozel-programi-003.jpg

selcukluda-regaip-kandili-ozel-programi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.