Altın 5743.85
BIST 11007.37
Dolar 42.5228
Euro 49.5529
Sterlin 56.732

Selçuklu’da yaşayanlara tuzak uyarısı

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ve yöneticilerinin adı kullanılarak çeşitli yardım adı altında vatandaşlardan bağış talep eden dolandırıcılara karşı belediye uyardı.

Selçuklu’da yaşayanlara tuzak uyarısı

Konya’nın merkez ilçesi Selçuklu’da, Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı başta olmak üzere, belediye yöneticilerinin isimlerini kullanarak dolandırıcılık yapıldığına dair artan şikâyetler üzerine Selçuklu Belediyesi vatandaşları uyardı.

Yapılan açıklamada, çeşitli yardım kuruluşları adına para toplandığı öne sürülerek vatandaşlardan, iş insanlarından ve kurum temsilcilerinden IBAN ve banka hesap numaraları yoluyla bağış istendiği belirtildi. Bu durumun kötü niyetli kişilerce organize edildiği vurgulanarak, konuyla ilgili olarak yasal işlemlerin başlatıldığı açıklandı.

Belediye tarafından yapılan duyuruda, kurum olarak ferdi hiçbir yardım kampanyasında yer almadıkları ve benzer taleplerle karşılaşan vatandaşların derhal emniyet güçlerine başvurmaları istendi.

Selçuklu Belediyesi, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Selçuklu Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Pekyatırmacı, başkan yardımcılarımız ve yöneticilerimizin adını kullanarak bağış adı altında para talep edildiği bilgisi alınmıştır. Bu kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini kamuoyuna duyururuz. Vatandaşlarımızın bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmalarını ve karşılaştıkları şüpheli durumları emniyet güçlerimize bildirmelerini rica ediyoruz.”

Açıklamada ayrıca, yardımsever vatandaşların iyi niyetlerini suistimal eden kişilerin kanun önünde hesap vereceği ve gerekli tüm hukuki sürecin başlatıldığı belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.