Selçuklu’nun eşsiz Konya manzarası sunan tepesine yeni sürprizler geliyor

Selçuklu Belediyesi, Sille yolu üzerinde Konya’ya yeni bir cazibe merkezi kazandırdı. Eşsiz Konya manzarası sunan ve ve büyük ilgi gören Selçuklu Seyir Tepesi daha da büyüyecek. Başkan Ahmet Pekyatırmacı, yeni dönem planını anlattı.

Selçuklu’nun eşsiz Konya manzarası sunan tepesine yeni sürprizler geliyor

Selçuklu Seyir Tepesi, geride bıraktığımız dönemde Konya’nın yeni cazibe merkezi haline gelen mekanlar arasında ilk sıralarda yerini aldı.

Sille Mahallesi’nde bulunan Selçuklu Seyir Tepesi, eşsiz Konya manzarası sununca hem Konyalılardan hem de şehir dışından gelen konuklardan büyük ilgi gördü.

Bin 300 metre rakımdaki seyir tepesinde; 35 bin metrekare yeşil alan, çim spor sahası, 119 kamelya, 210 araçlık otopark, lavabo, mescit gibi sosyal alanlar ile Seyir Kafe yer aldı.

selcuklunun-essiz-konya-manzarasi-sunan-tepesi-buyuyor.jpg

DAHA DA BÜYÜYECEK

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, birbirinden farklı etkinliklerin yapıldığı alanla ilgili yeni dönem planlamalarını canlı yayında anlattı.

selcuklunun-essiz-konya-manzarasi-sunan-tepesi-buyuyor-003.jpg

Selçuklu Seyir Tepesi’nin yaklaşık bir milyon metrekarelik kullanım alanının içerisinde ikinci ve üçüncü etap proje çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, yeni etaplarda restoran, çay bahçesi ve kamp alanı oluşturulmasının planlandığını söyledi.

selcuklunun-essiz-konya-manzarasi-sunan-tepesi-buyuyor-001.jpg

Başkan Pekyatırmacı, “Koku bahçesi de Seyir Tepesinin önemli argümanlarından birisi. Orada 180 farklı türde farklı kokuları olan bitkileri yetiştiriyoruz. Burası çok geniş bir alan ve hemşehrilerimize yeni sürprizleri yaşatacağız.” dedi.

selcuklunun-essiz-konya-manzarasi-sunan-tepesi-buyuyor-002.jpg

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.