Altın 6495.18
BIST 12433.5
Dolar 44.3489
Euro 51.3612
Sterlin 59.3752

Selçuklu’nun Türkiye’ye örnek projesi! İkincisini bakan açtı

Konya’nın Selçuklu ilçesinde hayata geçirilen “İlk Adım Ebe Gebe Okulu” projesinin ikinci merkezi, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun katılımıyla hizmete açıldı. Proje, anne ve bebek sağlığına yönelik kapsamlı destek sunmayı hedefliyor.

Selçuklu’nun Türkiye’ye örnek projesi! İkincisini bakan açtı

Selçuklu Belediyesi tarafından “Sağlıkta Selçuklu Vizyonu” kapsamında Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen “İlk Adım Ebe Gebe Okulu” projesinin ikinci merkezi, Işıklar Mahallesi Mahperi Hatun Sosyal Tesisi’nde düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun yanı sıra çok sayıda protokol üyesi katıldı.

İlk olarak Yazır Mahallesi’nde başlatılan proje, anne ve bebek sağlığına sunduğu katkılar ve normal doğumu teşvik etmesiyle dikkat çekmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından da Türkiye’ye örnek gösterilmişti.

selcuklunun-turkiyeye-ornek-projesi-ikincisini-bakan-acti

ANNE ADAYLARINA KAPSAMLI DESTEK

Yeni açılan merkezde anne adaylarına gebelik sürecinden doğuma kadar birçok alanda destek sağlanacak. Doğuma hazırlık eğitimlerinden beslenme ve emzirme danışmanlığına, psikolojik destekten fizyoterapi hizmetlerine kadar geniş kapsamlı eğitim ve uygulamalar sunulacak.

Ayrıca projeyle birlikte baba adaylarının da sürece dahil edilmesi hedefleniyor. Böylece aile içi iletişimin güçlendirilmesi ve daha bilinçli ebeveynlik sürecinin desteklenmesi amaçlanıyor.

selcuklunun-turkiyeye-ornek-projesi-ikincisini-bakan-acti

“SAĞLIKLI NESİLLER İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, projenin insan odaklı hizmet anlayışlarının önemli bir örneği olduğunu belirterek, bugüne kadar binlerce anne adayının bu hizmetten faydalandığını ifade etti.

Yeni merkezin daha fazla kişiye ulaşacağını vurgulayan Pekyatırmacı, sağlıklı gebelik süreci ve güçlü aile yapısına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

BAKAN MEMİŞOĞLU: SADECE EĞİTİM ALANI DEĞİL

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise yaptığı konuşmada merkezin sadece bir eğitim alanı olmadığını belirterek, sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sunacak önemli bir yatırım olduğunu ifade etti.

Merkezde verilen eğitimlerin anne adaylarının kaygılarını azaltacağını ve sağlıklı doğum oranlarını artıracağını belirten Memişoğlu, bu tür projelerin yaygınlaştırılmasının önemine dikkat çekti.

selcuklunun-turkiyeye-ornek-projesi-ikincisini-bakan-acti

GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

Açılış programına Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, milletvekilleri, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, kurdele kesiminin ardından protokol üyelerinin merkezi gezerek incelemelerde bulunmasıyla sona erdi.

selcuklunun-turkiyeye-ornek-projesi-ikincisini-bakan-acti

selcuklunun-turkiyeye-ornek-projesi-ikincisini-bakan-acti

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.