Selin vurduğu Konya Ereğli'de hasar tespiti yapılıyor

Konya’nın Ereğli ilçesindeki Aziziye ve Kuskuncuk mahalleleri, sağanak yağış sonrası sele teslim olmuştu. Ereğli Belediyesi bölgede hasar tespit ve temizlik çalışması başlattı. Selden etkilenen tarım işçilerine ve vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu.

Selin vurduğu Konya Ereğli'de hasar tespiti yapılıyor

Konya’nın Ereğli ilçesi geçtiğimiz günlerde şiddetli yağışlar sonrası sele teslim olmuştu. Selden en çok etkilenen Aziziye ve Kuskuncuk mahallesinde hasar tespit ve temizlik çalışması başlatıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Oprukçu, yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Oprukçu, yoğun yağışlar nedeniyle çadırları sel altında kalan tarım işçilerinin mağdur olmaması için gerekli talimatları verdi.

ÇORBA İKRAMI YAPILDI

Bu çerçevede ekipler, sel yaşanan mahallelerde suların tahliyesi, yolların onarımı için gece gündüz çalışmalarına devam ediyor. Diğer taraftan çadırlarını su basan tarım işçilerine de destek veren ekipler, mağduriyet yaşayan vatandaşlara sıcak çorba ikramında bulundu.

selin-vurdugu-konya-ereglide-hasar-tespiti-yapiliyor.jpg

Mesaisine fen işleri şantiyesinde başlayan Başkan Oprukçu, personelleriyle çalışmaları değerlendirdi.

Şehrin dört bir yanında hizmetlerin aralıksız devam edeceğini ifade eden Oprukçu, “Bugün mesaimize fen işleri şantiyemizde, personellerimizle birlikte başladık. Fen İşleri Müdürlüğümüzde çalışmalar hızla devam ediyor. Bir yandan asfalt, kilitli parke taşı, kaldırım, yol bakım ve onarım gibi rutin hizmetlerimizi gerçekleştirirken bir yandan da mahallelerimizde yoğun yağış nedeniyle yaşanan mağduriyetin önüne geçmek için canla başla çalışıyoruz. Bu noktada özveri ile gece gündüz çalışmalarına devam eden personellerimize teşekkür ediyor, kolaylıklar diliyorum” dedi.

selin-vurdugu-konya-ereglide-hasar-tespiti-yapiliyor-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.