Şermin Yaşar yeni kitabının konusunu Konya’da anlattı

Türkiye’de çocuk kitabı denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Şermin Yaşar Konya Kitap Günleri 2023’ün konuğu oldu. Söyleşisi de imza günü de büyük ilgi gören ünlü yazar, yeni kitabının konusu ve ne zaman çıkacağı sorusuna cevap verdi.

Şermin Yaşar yeni kitabının konusunu Konya’da anlattı

Konya Kitap Günleri 2023, Selçuklu Kongre Merkezinde büyük ilgiyle devam ediyor. Birbirinden ünlü yazarlar kitaplarını imzalıyor, söyleşi saatinde sevenleriyle bir araya geliyor.

ŞERMİN YAŞAR KONYA’DA

O ünlü yazarlardan biri de çocuk edebiyatı denilince ilk akla gelen isimlerden biri olan Şermin Yaşar oldu. Yaşar, Konya Kitap Günleri için şehre geldi ve çocuklarla dolu bir salonda söyleşiye katıldı.

ŞERMİN YAŞAR’IN YENİ KİTABININ KONUSU NE OLACAK?

Ünlü yazar, “Ben daha çok çocukları dinlemek istiyorum” dedi ve tek tek onların sorularını cevapladı. Kitaplarının hikayeleri ve karakterlerle ilgili sorulara ayrıntılarıyla cevap veren Şermin Yaşar’a yeni kitabının ne zaman çıkacağı konusu soruldu. Yaşar, “Yeni kitabım ne zaman çıkacak bilmiyorum. Ama konusu şöyle: Anne ve babalara soruyorum. Sizin aranızda rüyalarında okula geri döndüğünü, bir sınava giremeyip de yeniden okula çağırıldığını gören var mı? Yeni kitabın konusu böyle bir şey.” dedi.

sermin-yasar-yeni-kitabinin-konusunu-konyada-anlatti-001.jpeg

DEPREMZEDE ÇOCUĞA SARILDI

Selçuklu Kongre Merkezi salonunu dolduran çocuklardan Batuhan Gülsever, Konya’ya Hatay’dan geldiğini, okuduğu Oh Ne Ala Memleket kitabını ilk çıktığında aldığını, ancak kitabın enkaz altında kaldığını söyleyince duygusal anlar yaşandı. Şermin Yaşar, Batuhan’ın isteğini geri çevirmedi, onu sahneye çıkartıp sıkı sıkı sarıldı.

sermin-yasar-yeni-kitabinin-konusunu-konyada-anlatti.jpeg

İMZA İÇİN UZUN KUYRUK OLUŞTU

Şermin Yaşar daha sonra saatlerce sıra bekleyen çocukların kitaplarını imzaladı ve onlarla fotoğraf çektirdi.

sermin-yasar-yeni-kitabinin-konusunu-konyada-anlatti-003.jpeg

sermin-yasar-yeni-kitabinin-konusunu-konyada-anlatti-004.jpeg

Yazar Şermin Yaşar, Türkçe kelimelerin, atasözlerin ve deyimlerin anlamını çocuklara ve gençlere öğretmek amacıyla açılan Türkiye'nin ilk Kelime Müzesinin de kurucusu.

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.