SEVKAD Konya üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile buluştu

Eski SEVKAD Gazimağusa Şube Başkanı Fatih Cihat Büyükmatür, dernek üyeleriyle birlikte Konya'da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile buluştu.

SEVKAD Konya üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile buluştu

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, çeşitli ziyaretler için geçtiğimiz günlerde geldiği Konya'da, Konya Bilim Merkezi'nde düzenlenen "Geçmişten Günümüze Kıbrıs Türkü'nün Ada'daki Varoluş Mücadelesi" konulu söyleşide gençlerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Tatar söyleşinin ardından, KKTC-SEVKAD (Sevgi ve Kardeşlik Derneği)  Konya mezunlarıyla bir araya geldi.

sevkad-konya-uyeleri-kktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-ile-bulustu1.jpg

SEVKAD üyeleri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a, KKTC’de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları SEVKAD ve mezun öğrenciler hakkında bilgi verdi. SEVKAD adına görüşmeyi gerçekleştiren, Eski SEVKAD Gazimağusa Şube Başkanı Fatih Cihat Büyükmatür “SEVKAD mensupları, mezuniyet sonrasında dünyanın neresinde olursa olsunlar gönüllü birer elçi olarak Kıbrıs davasının savunucularıdır. Kalbimiz, Kıbrıs Türk halkıyla birlikte çarpmaktadır. Bugün, aktif görevde olan SEVKAD ada yönetimimizle koordineli olarak süreci takip ediyor ve Kıbrıs davamız adına gerçekleşen olumlu gelişmelerden memnuniyet duyuyoruz.” dedi.

sevkad-konya-uyeleri-kktc-cumhurbaskani-ersin-tatar-ile-bulustu2.jpg

Konya mezunları ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, SEVKAD mezunlarına teşekkür ederek “Kıbrıs’tan mezun olan öğrencilerimiz KKTC’yi tanıtmaktadırlar ve haklı mücadelemizin şahitleridir.” dedi. Birliktelik hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.