Silahla ateş açtılar, jandarma Konya’da tek tek evlerinden topladı

Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Meram ilçesinde ateşli silahlarla atış yapıldığına dair ihbar üzerine harekete geçti. Yapılan çalışmalar sonucu, olaya karışan 6 kişi yakalanırken, çok sayıda ruhsatsız silah ele geçirildi.

Silahla ateş açtılar, jandarma Konya’da tek tek evlerinden topladı

Meram ilçesinde yaşanan olayda, vatandaşlar tarafından yapılan ihbar ve bulunan fotoğraflardan yola çıkan jandarma ekipleri, titiz bir çalışma yürüttü. Yapılan araştırmalar sonucunda, olaya karışan M.B., S.N., K.B., S.B., E.E.N. ve Y.E.B. isimli şahıslar tespit edildi.

Şüphelilerin ikametlerinde ve üzerlerinde yapılan aramalarda, olayda kullanılan 1 adet Magnum marka kısa namlulu av tüfeği, 1 adet çift kırma Huğlu av tüfeği, 1 adet Magnum marka pompalı tüfek, 1 adet Elmas marka pompalı tüfek, 1 adet markasız ve seri numarası olmayan tek kırma av tüfeği ve 1 adet Blows93 marka seri numarası olmayan kuru sıkı tabanca ele geçirildi.

Ele geçirilen silahlarla ilgili olarak, 5 adet yivsiz tüfek ve 1 adet tabanca kullanan/kullandıran şahıslara 2521 sayılı Silahlar ve Bıçaklar ile diğer Aletler Hakkında Kanun'un 13. maddesi gereği 27 bin 228 TL, 5729 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile diğer Aletler hakkında Kanun'un 4/2 maddesi gereği 8 bin 322 TL olmak üzere toplam 35 bin 550 TL idari yaptırım cezası uygulandı.

Olayla ilgili olarak adli süreç başlatıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.