Slovakya Özel Kuvvetler personeline Konya’da eğitim

NATO’nun İHK okulu olarak yetkilendirilen Konya 3. Ana Jet Üssünde bu kez Slovakya Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin katılımıyla 'Müşterek Son Safha Taarruz Kontrolü' kursu icra edildi.

Slovakya Özel Kuvvetler personeline Konya’da eğitim

Konya’daki 3. Ana Jet Üs Komutanlığı geçtiğimiz yıllarda NATO bünyesindeki tüm personele yakın hava desteği konularında eğitim vermek üzere, NATO İleri Hava Kontrolör (İHK) Okulu olarak yetkilendirilmişti.

Bu kapsamda Slovakya Özel Kuvvetler Komutanlığı personeline Konya’da eğitim verildi. 'Müşterek Son Safha Taarruz Kontrolü' kursuna ilişkin bilgilendirme ve fotoğraflar Milli Savunma Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından paylaşıldı.

Yapılan paylaşımda; “Hava Kuvvetleri Komutanlığımıza bağlı 3’üncü Ana Jet Üs Personel Kurtarma ve İleri Hava Kontrolörü Grup 136'ncı Yakın Hava Desteği ve Kurslar Filo Komutanlığı bünyesinde bulunan NATO İHK Okulunda, Slovakya Özel Kuvvetler Komutanlığı personelinin katılımı ile “Müşterek Son Safha Taarruz Kontrolü (JTAC / Joint Terminal Attack Controller)” kursu icra edildi.” ifadelerine yer verildi.

slovakya-ozel-kuvvetler-personeline-konyada-egitim.jpg

slovakya-ozel-kuvvetler-personeline-konyada-egitim-001.jpg

slovakya-ozel-kuvvetler-personeline-konyada-egitim-002.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.