Son 20 yılın en iyi yağışını alan Konya’da bu yıl bir ilk yaşandı

Kış aylarını kurak geçiren Konya Ovası, halen yağışlı havanın etkisi altında. Mayıs ve Haziran yağışları, Altınapa Barajı’nı doldurdu. Fazla su Karatay bölgesine tahliye edilmeye başladı. Süleyman Soylu, “Kanallar bu yıl ilk defa su ile buluştu” dedi.

Son 20 yılın en iyi yağışını alan Konya’da bu yıl bir ilk yaşandı

Bu yıl kış aylarında beklenilen yağışı alamayan Konya, dönemi oldukça kurak geçirdi. İlkbaharın gelmesiyle birlikte Konya Ovası da yağışlı havanın etkisi altına girdi.

OVA, NİSAN VE MAYIS AYLARINDA SON 20 YILIN EN İYİ YAĞIŞINI ALDI

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya Ovası, nisan ve mayıs aylarında son 20 yılın en iyi yağışını aldı. İlkbaharın başından itibaren alınan yağışlar çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı.

Yaz aylarının gelmesine rağmen Konya’da yağışlar halen sürüyor. Aşırı yağışlar nedeniyle bazı ilçelerde sel, su taşkınları meydana geldi, bazı ev ve iş yerlerini su bastı, ekili alanlar sular altında kaldı.

son-20-yilin-en-iyi-yagisini-alan-konyada-bu-yil-bir-ilk-yasandi.jpg

“KANALLAR BU YIL İLK DEFA SU İLE BULUŞTU”

Peki, yağışlar barajlardaki doluluk oranlarını arttırdı mı? Konya Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Süleyman Soylu, Altınapa Barajı’ndaki son durumu paylaştı.

Mayıs ve Haziran yağışlarının Altınapa Barajı’nı doldurduğunu belirten Süleyman Soylu, fazla suyun da Karatay bölgesine tahliye edildiğini söyledi.

Soylu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mayıs-Haziran yağışları Konya'daki Altınapa barajını doldurdu ve fazla su Karatay bölgesine tahliye edilmeye başlandı. Karatay ilçemizdeki kanallar bu yıl ilk defa su ile buluştu.”

son-20-yilin-en-iyi-yagisini-alan-konyada-bu-yil-bir-ilk-yasandi-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum