Son Dakika: AFAD, Konya depremindeki son durumu açıkladı! Okullar 2 gün tatil edildi

Son Dakika Haberi! AFAD, Konya Meram'da dün akşam yaşanan 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin son durumu paylaştı. Bazı mahallelerde okullar 2 gün tatil edildi. İşte saat 08.30 itibariyle Konya Meram'daki depremde son durum.

Son Dakika: AFAD, Konya depremindeki son durumu açıkladı! Okullar 2 gün tatil edildi

AFAD, dün akşam yaşanan ve Konya'nın neredeyse tamamında hissedilen 5,1 büyüklüğündeki depreme ilişkin son bilgileri paylaştı. 

İşte merkez üssü Konya Meram olan depremde 08.30 itibariyle son durum: 

AFAD Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre; merkezüssü Konya Meram Kızılören Mahallesi saat 20.43’de Konya Meram'da 5,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Saat 02.38 de bu depremin artçısı 3.9 büyüklüğünde tekrar bir deprem meydana gelmiş olup gelişmeler takip edilmektedir.

BİLGİ YÖNETİMİ, DEĞERLENDİRME VE İZLEME ÇALIŞMA GRUBU

112 Acil çağrı merkezi ve AFAD Yönetim Merkezine gelen ihbar sonucu Meram ilçesinde Küçükmuhsine ve Tepekent mahallelerinde 2 adet metruk bina çökmüş, 1 vatandaş deprem anında evinden çıkarken yaralanmıştır. Meram ilçesi, Kızılören mahallesi, Tepekent mahallesi, Yakameram Mahallesi, Akıncılar mahallesi, Kızılören mahallesi, Dere mahallesi, Havzan mahallesi, Sefaköy mahallesi,Selçuklu Bosnahersek mahallesi,Erenkaya mahallesi, Özalkent mahallesi, Akpınar mahallesi, Nişantaşı mahallesi, Alavardı Mah., Dere Mah. Beyşehir İlçesi Dumanlı mahallesinde, bazı binalarda çatlaklar olduğu belirtilmiştir.

ARAMA VE KURTARMA ÇALIŞMA GRUBU

Konya AFAD Arama Kurtarma Ekibi tam donanımlı arama kurtarma aracı ve personeli ile Olay bölgesine ulaşmış arama tarama faaliyetleri gerçekleştirmektedir. Konya AFAD 3 araç, 2 ekip, 11 kişi, Karaman AFAD 1 araç, 1 ekip, 5 kişi, Aksaray AFAD, 1 araç, 1 ekip, 6 kişi, ANDA 2 araç, 2 ekip, 9 kişi, İHH, 1 araç, 1 ekip, 5 kişi, İtifaye, 4 araç, 4 ekip, 23 kişi olmak üzere; Toplam, 11 araç, 11 ekip, 59 kişi sahada çalışmaktadır.

HASAR TESPİT ÇALIŞMA GRUBU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından oluşan hasarın boyutunu belirlemek ve hasar tespit çalışmalarını yürütmek üzere ekipler ihbar gelen yerlere görevlendirilmiştir. 53 bina ile ilgili hasar ihbarı gelmiştir. 9 teknik ekip sahada görev yapmaktadır. Sefaköy mahallesi, Kızılören mahallesi, Akpınar mahallesi, Sağlık mahallesi, Erankaya mahallesi, Aşkan mahallesinde tespit çalışmaları başlamıştır. Saha taraması sonucu, 2 adet yıkık bina 1 adet acil yıkılacak bina 9 adet ağır hasarlı bina 43 adet az hasarlı bina 11 adet hasarsız bina bulunmaktadır.

SAĞLIK ÇALIŞMA GRUBU

Sağlık çalışma grubu tarafından Kızılören ve Küçükmuhsine mahallelerine 2 umke ekibi ve 3 ambulans görevlendirilmiştir. 3 Ambulans 9 kişi, 2 umke aracı 10 kişi, toplam 19 kişi sahada çalışmaktadır.

ENKAZ ÇALIŞMA GRUBU

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü hasar tespit ekipleri tarafından Küçükmuhsine mahallesinde acil yıkılacak 1 bina tespit edildiği bilgisi bildirilmiş olup, yıkım çalışmalarına başlanacaktır.

BARINMA ÇALIŞMA GRUBU

Bölge halkının barınma ihtiyacına yönelik çalışmalara başlamıştır. Gelen ihbarlara ve saha ekiplerinden gelen bilgilere göre barınma ihtiyaçları hazırlığı yapılmaktadır. Akpınar mahallesine 6 çadır kurulmuş 24 yatak, battaniye,yastık ve nevresim takımı sevk edilmiştir.

İL DIŞI GÖREVLENDİRMELER

Aksaray AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 23.25 itibari ile 1 araç 6 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze 4 intikal etmişlerdir. Meram Erenkaya mahallesinde arama ve tarama yapmak için yönlendirilmişlerdir. Karaman AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 23.35 itibari ile 1 araç 5 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Küçükmuhsine mahallesinde arama ve tarama yapmak için yönlendirilmişlerdir Ankara AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 00:22 itibari ile 2 araç 7 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Tepekent mahallesinde arama ve tarama yapmak için yönlendirilmişlerdir. Adana AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 01:30 itibari ile 1 araç 5 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Sefaköy mahallesinde arama ve tarama yapmak için yönlendirilmişlerdir. Kayseri AFAD Arama Kurtarma Ekipleri 01:30 itibari ile 1 araç 5 kişi, Konya AFAD İl Müdürlüğümüze intikal etmişlerdir. Sağlık Mahallesinde arama ve tarama yapmak için yönlendirilmişlerdir. Bölgede yaşanan gelişmeler takip edilmekte olup tüm çalışma grupları teyakkuz halindedir.

EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Tepekent, Kızılören, Sefaköy, Küçükmuhsine, Akpınar Mahallelerinde eğitime 2 gün ara verilmiştir.

 

 son-dakika-afad-konya-depremindeki-son-durumu-acikladi-okullar-2-gun-tatil-edildi.jpgson-dakika-afad-konya-depremindeki-son-durumu-acikladi-okullar-2-gun-tatil-edildi-001.jpgson-dakika-afad-konya-depremindeki-son-durumu-acikladi-okullar-2-gun-tatil-edildi-002.jpgson-dakika-afad-konya-depremindeki-son-durumu-acikladi-okullar-2-gun-tatil-edildi-003.jpg

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum