Son Dakika: Konya merkezli 4,8 büyüklüğünde deprem

Son Dakika Haberi! Konya'nın Kulu ilçesinde saat 07.58'de 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak açıkladı.

Son Dakika: Konya merkezli 4,8 büyüklüğünde deprem

Konya'da merkezli 4,8 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Kulu olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Ankara ve Yozgat gibi çevre illerde de hissedilen depremin 13,57 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak açıkladı. Merkez üssünün ise Kulu Ömeranlı Mahallesi (Tavşançalı) olduğunu bildirdi.

son-dakika-konya-merkezli-48-buyuklugunde-deprem.jpg

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya depremle ilgili yaptığı açıklamada "Konya İli Kulu ilçesinde saat 07.58 ’de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." dedi.

"MEMLEKETİM KULU"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da, "Memleketim Konya Kulu’da 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, ekiplerimize herhangi bir olumsuz çağrı bildirilmemiştir. Konyalı hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Konya Valiliğinden, depreme ilişkin, "İlimiz Kulu İlçesinde saat 07.58 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." açıklaması yapıldı.

kulu-konya-haber-dairesi.jpg

AFAD, saat 08.40 itibarıyla kendilerine ulaşan olumsuz bir durum bulunmadığını, saha tarama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da yaptığı açıklamada, "Kulu ilçemizde meydana gelen depremi hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Allah beterinden muhafaza etsin." ifadelerini kullandı.

son-dakika-konya-merkezli-48-buyuklugunde-deprem-001.jpg

KULU'DAKİ DEPREM ANI KAMERADA

Öte yandan Konya Kulu'daki deprem anı, bir evin güvenlik kamerasına böyle yansıdı.

Bu arada ekiplerin araştırmaları sonrası depremde Celep Mahallesi’nde bir cami minaresinin aleminin düştüğü, bir evde çatlak oluştuğu, bir evin de bacasının yıkıldığı, bölgede başka bir olumsuzluğun yaşanmadığı öğrenilirken, güvenlik güçleri ve AFAD ekiplerinin saha taraması devam ediyor.

son-dakika-konya-merkezli-48-buyuklugunde-deprem-002.jpg

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.