Son Dakika: Konya ve çevresinde hissedilen deprem!

Son dakika haberi! Konya ve çevresinde hissedilen bir deprem yaşandı. AFAD depremin büyüklüğünü 5.0, merkez üssünü ise Çandır Selçuklu Konya olarak duyurdu. Kandilli Rasathanesi ise 18.06'daki depremin şiddetini 5,1 olarak açıkladı.

Son Dakika: Konya ve çevresinde hissedilen deprem!

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Konya ve çevresinde hissedilen bir deprem yaşandı.

AFAD depremin büyüklüğünü 5.0, merkez üssünü ise Çandır Selçuklu Konya olarak duyurdu. Sarsıntının 7,24 kilometre derinlikte gerçekleştiği belirlendi.

KONYA DEPREM Mİ OLDU? MERKEZ ÜSSÜ NERESİ? ŞİDDETİ KAÇ?

Şehrin bir çok yerinden hissedilen depremin şiddetiyle bazı vatandaşlar kendilerini dışarıya attı.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5,1 olarak açıkladı.

DEPREM ANI KAMERADA

Konya'da yaşanan deprem anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre; 112 Acil Çağrı Merkezine şu ana kadar bir olumsuzluğa dair ihbar gelmediği öğrenildi.  

son-dakika-konya-ve-cevresinde-hissedilen-deprem.jpeg

BAŞKAN ALTAY'DAN AÇIKLAMA

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Şehrimizde depremi hissettik. Ekiplerimizle ilçelerimizin son durumları hakkında iletişim halindeyiz. Hepimize geçmiş olsun. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Başkan Altay saat 18.37'de bir açıklama daha yaptı ve "Depremin merkez üssü Selçuklu/Çandır Mahallemizin muhtarı ile irtibat sağladık. Çok şükür olumsuz bir durum yok. İlçelerimizde ekiplerimiz teyakkuz halinde. Bilgi akışında sorunumuz yok. İrtibat halindeyiz." dedi.

AFAD AÇIKLAMASI

AFAD Başkanı Yunus Sezer de açıklamasında, "Konya ilimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06’da meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım." dedi.

VALİLİK: SAHA TARAMASI DEVAM EDİYOR

Konya Valiliği açıklamasında da şunlar kaydedildi:

"İlimiz Selçuklu İlçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 şiddetinde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Depremi hisseden hemşehrilerimize geçmiş olsun. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

BAKAN KOCA'DAN KONYA PAYLAŞIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya depremine ilişkin olarak bir paylaşım yaptı ve şunları kaydetti:

"Konya, Selçuklu ilçemizde gerçekleşen 5.0 büyüklüğünde depremde acil birimlerimize ulaşan bir olumsuzluk yaşanmadı. Memleketim, kadim şehir Konya'mıza geçmiş olsun."

4 ARTÇI SARSINTI DAHA YAŞANDI

Kandilli Rasathanesi, 5,1 olarak duyurduğu Konya Selçuklu merkezli depremin ardından 4 artçı sarsıntı daha yaşandığını bildirdi.

Sarsıntıların en büyüğü, 2,6 olarak duyuruldu.

son-dakika-konya-ve-cevresinde-hissedilen-deprem.jpg

Merkez İlçe Belediye Başkanları da depreme ilişkin açıklama yaptı.

 

 

Bu bir son dakika haberidir. Bilgiler zaman içinde güncellenmektedir. Gelişmeler için lütfen sayfayı yenileyiniz.

Son Dakika Haberleri ve Güncel Haberlerin size anında ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi WhatsApp haber sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

konya-deprem-son-dakika-2.jpg

Konya deprem son dakika, son dakika deprem Konya, Konya son dakika deprem, Konya, Konya'da deprem son dakika, Konyada deprem, deprem son dakika Konya, Konya son dakika, son dakika Konya deprem, Konya'da deprem oldu mu?, Konya haber, Selçuklu deprem, Karatay deprem, Meram deprem, Konya fay hattı aramalarının sonuçlarına günün her saati bu ekrandan ulaşabilirsiniz.

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum