Son dakika! Konya'da 3 kişinin öldüğü silahlı çatışmada ilk karar

Son Dakika! Konya'nın Kadınhanı ilçesinde geçtiğimiz Çarşamba günü yaşanan, 3 kişinin öldüğü 3 kişinin de yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin gözaltına alınanların sayısı 10’a yükseldi. Adliyeye sevk edilen 10 zanlı da tutuklandı.

Son dakika! Konya'da 3 kişinin öldüğü silahlı çatışmada ilk karar

Konya’nın Kadınhanı ilçesindeki olay, 23 Mart Çarşamba günü, Karakaya Mahallesi Konya Caddesi üzerinde yaşanmıştı.

İddiaya göre; bir eğlence merkezinde iki grup arasında alacak meselesi nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma eğlence merkezinin dışına da taşınca taraflar birbirlerine tabanca ve tüfeklerle ateş açtı.

Açılan ateş sonucu 3'ü ağır 6 kişi yaralandı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Yaralılar yakınları tarafından Kadınhanı Devlet Hastanesine kaldırıldı. Durumu ağır olan yaralılardan Şakir Öcal, Keramettin Turhan ve Musa Akdoğan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Fazlı Ş, Şakir Ç. ve K.Y. ise bacak ve kol bölgelerinden vurularak hafif şekilde yaralandı. Yaralı 3 kişi ile birlikte olaya karıştığı belirtilen Nurettin Turhan gözaltına alındı. Yürütülen soruşturma kapsamında olayda kullanılan 2 tabanca ve 1 pompalı tüfekte ele geçirildi.

2022/03/24/konyada-3-kisinin-oldugu-catismanin-tanigi-doktor-vali-ozkana-konustu-002.jpeg

HASTANEDE ÖLDÜRMÜŞ!

Saldırıda hayatını kaybeden Keramettin Turhan'ın oğlu Nurettin Turhan'ın, Kadınhanı Devlet Hastanesine giderek yaralı Şakir Öcal'ı doktorlar müdahale ederken sedye üzerinde ateş ederek öldürdüğü belirlendi.

Nurettin Turhan daha sonra görevli doktorun başına silah dayayarak, "O artık öldü, sadece babamla ilgileneceksin" diyerek tehdit etti. Görevli doktor bu esnada saldırganın elini tuttu ve silah tekrar ateş aldı.

Yaralanan olmazken, görevli doktor saldırganın elinden kurtulmayı başardı. Nurettin Turhan doktorun girdiği odanın kapısını kırarak, "Babamla ilgilen seni de öldürürüm" dedi. Görevli doktor başına silah dayanmasına rağmen Keramettin Turhan'ı hayata döndürmeyi başardı.

Keramettin Turhan ambulansla sevk edildiği Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetti.

Nurettin Turhan'ın da bu sırada gelen polis ekiplerince acil önünde gözaltına alındığı bildirildi. Polis ekipleri hastanede ve ilçe genelinde uzun süre geniş güvenlik önlemi aldı.

2022/03/23/son-dakika-konyada-silahli-catisma-olu-ve-yaralilar-var-003.jpg

GÖZALTI SAYISI 10’A YÜKSELDİ

Konya İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin olay sonrası başlattığı çalışma kapsamında 6 kişinin daha yakalanmasıyla gözaltı sayısı 10'a yükseldi.

Adreslerde yapılan aramada 4 tabanca, bir pompalı tüfek ve iki av tüfeği ele geçirildi.

TAMAMI TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Kazım Y. Ahmet A., Mustafa B., Mehmet Y., Kaşif B., Fazlı Ş., Şakir Ç., Ali Ç., Nurettin T., Arif T, adliyeye sevk edildi.

Aralarında doktoru tehdit eden Nurettin T'nin de bulunduğu zanlıların tamamı çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI

Konya Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından da soruşturmaya ilişkin şu bilgiler verildi:

"Basın yayın kuruluşlarında yer alan 'Konya’da silahlı çatışma, ölü ve yaralılar var' haberine konu olayla ilgili olarak Kadınhanı Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma kapsamında; 23 Mart 2022 günü maktuller Ş.Ö, K.T. ve M.A'nın hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak gözaltına alınan 10 şüpheli “Kasten Öldürme” suçundan tutuklama talebi ile Kadınhanı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk
edildikleri, Kadınhanı Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince hakkında tutuklama kararı verilen 10 şüphelinin konumuna uygun Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildiği, Kadınhanı Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği
hususu, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

2022/03/23/son-dakika-konyada-silahli-catisma-olu-ve-yaralilar-var-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum