Son Dakika: Konya’da okullar için beklenen tatil açıklaması geldi

Konya, 2 gündür yoğun kar yağışının etkisi altında. Yağış ve fırtına nedeniyle yollar kapandı ve bugün için okullar tatil edildi. Peki 7 Şubat 2023 Salı günü Konya’da okullar tatil mi? Beklenen açıklama geldi, tüm okullar 13 Şubat'a kadar tatil edildi.

Son Dakika: Konya’da okullar için beklenen tatil açıklaması geldi

Yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle Konya Valiliğinin kararıyla merkez Selçuklu, Karatay ve Meram ilçelerinde, Kaymakamlıkların kararıyla da 29 ilçenin tamamında yarıyıl tatilinin bittiği bugün (6 Şubat 2023) okullar son dakika açıklamasıyla tatil edilmişti. Selçuk, Necmettin Erbakan ve KTO Karatay Üniversitelerinde de eğitime ara verilmişti.

KAR YAĞIŞI SÜRECEK, DONDURUCU SOĞUK GÖRÜLECEK

Meteorolojinin son tahminlerine göre; Konya’da kar yağışı 7 Şubat 2023 Salı günü de sürecek ve dondurucu soğuk etkili olacak.

KONYA’DA OKULLAR TATİL Mİ? 7 ŞUBAT KAR TATİLİ VAR MI? SALI GÜNÜ OKUL VAR MI?

Son tahminler ışığında Konya’da okulların yarın da (7 Şubat 2023) Konya merkez Selçuklu, Meram ve Karatay’da okullar tatil edildi.

son-dakika-konyada-okullar-icin-beklenen-tatil-aciklamasi-geldi.jpeg

Diğer ilçeler için ilk tatil açıklaması ise Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğünden geldi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Ereğli, Güneysınır, Derebucak, Halkapınar, Ahırlı, Kadınhanı, Emirgazi, Çeltik, Yunak, Bozkır, Beyşehir, Tuzlukçu, Hadim, Taşkent, Yalıhüyük, Doğanhisar, Hüyük, Kulu ve Sarayönü ilçelerimizde kar yağışının sabah saatlerinde de etkisini sürdüreceğine ilişkin meteorolojik veriler de dikkate alınarak; kar yağışı, kar savrulması, soğuk ve buzlanmadan dolayı ulaşım başta olmak üzere meydana gelebilecek risk ve olumsuzluklara karşı, önleyici tedbir olarak, eğitim ögretime 07/02/2023 Salı günü 1 gün ara verilmesine, kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılmasına karar verilmiştir."

81 İLDE 13 ŞUBAT'A KADAR OKULLAR TATİL

Konya’nın Akören, Akşehir, Altınekin, Cihanbeyli, Çumra, Derbent, Ilgın, Karapınar ve Seydişehir ilçelerinde okulların tatil edildiğine dair duyuru beklendiği sırada Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem nedeniyle 81 ilde okulların 13 Şubat 2023 tarihine kadar tatil edildiğini duyurdu.  

Konya Kar Tatili, Konya Yol Durumu ve Konya Hava Durumu Haberlerinin size anında ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi WhastApp haber sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP GRUBUNA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

2023/02/05/konyada-beklenen-kar-yagisi-basladi-004.jpg

Haber Dairesi (Konya Haber)

Kaynak:Haber Kaynağı

 Yazı İşleri Müdürü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.