Son Dakika: Konya'da rezidanstaki işkence davasında flaş karar

Konya’da Merve K, rezidansta işkenceye uğradığını belirterek eski sevgilisi, onun nişanlısı ve arkadaşlarından şikayetçi olmuş, tutuklanan sanıkların 37'şer yıla kadar hapsi istenmişti. Bugün görülen duruşmada, sanıklar için tahliye kararı çıktı.

Son Dakika: Konya'da rezidanstaki işkence davasında flaş karar

İddiaya göre; 8 Nisan'da, Konya'nın Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki rezidansta yaşanan olayda, Merve K. adlı kadın, eski sevgilisi Murat Demirci'nin davetiyle WhatsApp üzerinden kendisine gönderdiği adrese gitti.

Merve K. gittiği dairede Demirci'nin nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci ile karşılaştı. Demir ve arkadaşı, Merve K.'ye, Murat Demirci ile ilişkisini sorup, iddiaya göre saçlarını ve kıyafetlerini keserek, yüzünde sigara söndürdü.

Evden kurtulan Merve K, polise giderek şikayetçi oldu. Murat Demirci'nin kendisine WhatsApp üzerinden adres gönderdiğini belirten Merve K., ifadesinde, "Ben de gönderdiği adresteki rezidansa gittim. Bulunduğu daireye girdiğimde, kapıyı Murat açtı. İçeride 2 kadının daha olduğunu görünce şaşırdım. Murat, evdeki kadınlara dönerek 'Merve K. bu' diyerek beni gösterdi. Kadınlar, bana Murat ile neden görüştüğümü sorup, tehdit ve hakaretlerde bulundu. Bir anda kesici bir aletle saçlarımı kestiler. Yanağımda, ellerimde sigara söndürdüler. Üzerimdeki kıyafetleri parçaladılar. Neye uğradığımı şaşırdım, çok korktum. Daha sonra gitmeme izin verdiler. Ben de o şekilde eve döndüm. Murat, bana buluşma teklifi ederek işkenceye davet etmiş" dedi.

37'ŞER YIL HAPSİ CEZASI İSTEMİ

Şikayetin ardından gözaltına alınan Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ve arkadaşı Tuğba Demirci, ifadeleri sonrası sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede 'birden fazla kişi tarafından silahlı tehdit', 'yağma', 'hakaret', 'cebir', 'mala zarar verme' ve hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından Murat Demirci, nişanlısı Sara Demir ile Tuğba Demirci için 37'şer yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi ve yargılama başladı.

TAHLİYE KARARI ÇIKTI

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen bugünkü duruşmaya, tutuklu yargılanan Murat Demirci, Sara Demir ve Tuba Demirci ile mağdur kadın Merve K. ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Tuba Demirci, elde edilen yeni delillerden mesajlaşma ve fotoğrafların kendisine ait olduğunu kabul ederek, pişman olduğunu belirtti.

Olay nedeniyle kendisinin de Merve K. kadar mağdur olduğunu ifade eden sanık Tuba Demirci, "Yaşananlardan dolayı pişmanım, özür diliyorum. Tahliyemi isterim." dedi.

Diğer sanık Murat Demirci de olay nedeniyle pişman olduğunu öne sürerek, "Olayın bu aşamaya gelebileceğini düşünmemiştim. 4 ay içinde iş hayatım sonlandı. Okuyan 3 çocuğum var, tahliyemi isterim." diye konuştu.

Sanık Sara Demir ise yaşananlar için Merve K'den özür dileyerek, tahliyesini istedi.

İddia makamı duruşmada açıkladığı mütalaasında sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların adli kontrol şartıyla ayrı ayrı tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

ŞİKAYETÇİ OLMAMIŞTI

Mahkeme başkanının, bir önceki duruşmada "Şikayetçi misin?" sorusuna Merve K., "Murat Demirci'nin baskı altında olduğunu düşünüyorum. Daha önce beni arayarak, intihar edeceğini söylemişti. Murat'tan şikayetçi değilim. Sara ve Tuğba'dan şikayetçiyim" cevabını vermişti.

CEZAEVİNDE KALMAYA DEVAM EDECEKLER

Mahkemenin tahliyelerine karar verdiği 2’si kadın 3 sanık, rezidansta D.A. isimli genç kızı zorla alıkoyarak işkence ettikleri iddiasıyla da tutuklanmış, haklarında 41'er yıl hapis istemiyle ikinci dava açılmıştı.

O nedenle 3 sanık da cezaevinde tutulmaya devam edecek ve 25 Temmuz'da Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesinde yeniden hakim karşısına çıkacak.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum