Son Dakika: Konya’da sağlık çalışanlarına saldıran 3 şüpheli hakkında ilk karar

Son Dakika Haberi! Konya Şehir Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı olayına ilişkin gözaltına alınan 3 şüpheliden biri tutuklandı, ikisi adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Son Dakika: Konya’da sağlık çalışanlarına saldıran 3 şüpheli hakkında ilk karar

Olay, dün saat 22.00 sıralarında Konya Şehir Hastanesi'nde meydana geldi.

Yüksekten düşen ve ismi açıklanmayan yaralı 1 kişi, ihbar üzerine gelen sağlık ekiplerince Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hemşireler Akif Şengül, Bilal Özledim, Nazan Ongül ve Celalettin Yazar, hastaya müdahale etmeye başladı.

Bu sırada hastanın bir yakını, müdahalenin iyi yapılmadığını öne sürerek, tepki gösterdi. 

Çıkan tartışmada hasta yakını Akif Şengül'e "Sizin maaşını biz ödüyoruz. Senin gibiler dayağı hak ediyor" dedi. 

Tartışmaya hastanın diğer 2 yakını da katıldı. Tartışmanın büyümesi üzerine hasta yakınları Ö.E., M.Ş. ve K.Ş., 4 hemşireye saldırdı.

Hemşireler aldıkları tekme ve yumruk darbeleri sonucu vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralı hemşirelere mesai arkadaşları müdahale etti.

Saldırganlar, polis ekiplerince gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve adliyeye sevk edilen şüphelilerden Ö.E. tutuklanırken, M.Ş. ve K.Ş. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından olaya ilişkin yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Konya Şehir Hastanesinde sağlık çalışanlarına yönelik 27 Ocak 2022 tarihinde kasten yaralama olayı ile ilgili yapılan soruşturma kapsamında; şüpheliler Ö.E, M.Ş ile K.Ş’nin Konya Şehir Hastanesinde hemşire olarak görev yapan N.Ö, B.Ö, A.Ş ile C.A.Y’ye kasten yaralama ile görevlerini yapmalarını engel oldukları iddia edilen olayla ilgili olarak, gözaltına alınan şüpheliler Ö.E, M.Ş ile K.Ş, Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca “Kasten Yaralama” suçundan tutuklama talebi ile Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğine sevk edilmiştir.  

Konya Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliğince şüpheli Ö.E. hakkında tutuklama kararı verilmiş olup Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmiş, şüpheliler M.Ş ile K.Ş hakkında ise adli kontrol kararı verilmiştir.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma titizlikle yürütülmektedir.”

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.