Konya NEÜ İlahiyat Fakültesi'nde silahlı kavga

Son Dakika Haberi! Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Prof. Dr. Tahir Uluç silahla vuruldu. Bacağından yaralanan Uluç hastaneye kaldırıldı, başka bir Profesör gözaltına alındı. Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut da olay yerine geldi.

Konya NEÜ İlahiyat Fakültesi'nde silahlı kavga

Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç, üniversite binasında silahla vuruldu, aynı üniversitede görevli Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Silahı ateşlediği iddia edilen Galip A'nın kardeşi İ.A. aranıyor.

ÜNİVERSİTE İÇİNDE SİLAHLI KAVGA

Haber Dairesi muhabirinin edindiği bilgiye göre; Konya'nın merkez Meram İlçesi Yeni Meram Caddesinde bulunan Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bir kişinin silahla vurulduğu ihbarı üzerine adrese çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan ekipler, yaralı bir kişiyle karşılaştı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesini yaptığı yaralının İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tahir Uluç olduğu belirlendi.

YARALI PROFESÖRÜN DURUMU İYİ

Bacağından yaralanan ve sağlık durumu iyi olan Uluç, ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

prof-dr-tahir-uluc-silahla-vuruldu.jpeg
Prof. Dr. Tahir Uluç

POLİS ŞÜPHELİNİN PEŞİNE DÜŞTÜ

Olay yerinde inceleme yapan polis, kaçan şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

son-dakika-konyada-universitede-silahli-saldiri.jpg

EMNİYET MÜDÜRÜ KARABULUT OLAY YERİNDE

Konya İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut da olay yerine gelerek bilgi aldı.

konya-necmettin-erbakan-universitesi-ilahiyat-fakultesinde-silahli-saldiri.jpg

PROF. DR. GALİP A. GÖZALTINA ALINDI

Polis ekiplerinin incelemelerinin ardından olaya karıştığı iddiasıyla Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Felsefe Ve Din Bilimleri Bölümü Dinler Tarihi Anabilim Dalı Prof. Dr. Galip A. gözaltına alındı. Galip A'nın kardeşi İ.A'nın da arandığı öğrenildi.

KAVGANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Demirören Haber Ajansı'nda (DHA) yer alan haberdeki iddiaya göre; Prof. Dr. Tahir Uluç ile şüphelilerden aynı bölümde öğretim görevlisi olan Prof. Dr. Galip A. arasındaki anlaşmazlığın sebebi izin. İki profesörün daha önce izin anlaşmazlığı nedeniyle tartışma yaşadığı ve bu olayla ilgili tutanak hazırlandığı belirlendi. Tarafların dün yine tartıştıkları öğrenildi.

konya-necmettin-erbakan-universitesi-ilahiyat-fakultesinde-silahli-saldiri-001.jpg

Haberlerin size WhatsApp aracılığıyla ulaşması için aşağıdaki linki tıklayıp Haber Dairesi Son Dakika sistemine dahil olabilirsiniz.

HABER DAİRESİ WHATSAPP SON DAKİKA SİSTEMİNE KATILMAK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum