Son Dakika: Konya’daki cinayette flaş gelişme! 17 kişi gözaltına alındı

Konya'nın Selçuklu İlçesi Bosna Hersek Mahallesinde geçtiğimiz cumartesi günü yaşanan, Serhat Özkaya’nın öldüğü bir kişinin yaralandığı silahlı çatışmaya ilişkin 17 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 9'u tutuklandı. Olayın tüm ayrıntıları da belli oldu.

Son Dakika: Konya’daki cinayette flaş gelişme! 17 kişi gözaltına alındı

Olay, 25 Aralık Cumartesi günü saat 23.00 sıralarında, Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesinde yaşanmıştı.

Zakir Sokak'ta silahla yaralanmış kişilerin bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edilmiş, kısa sürede ihbarda belirtilen adrese gelen polis ekipleri, 2 kişiyi yaralı halde bulmuştu. 

Daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri, Serhat Özkaya'nın hayatını kaybettiğini belirlemiş, ağır yaralı Cüneyt Özgür ise ilk müdahale sonrası ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılmıştı.

POLİS KISA SÜREDE AYDINLATTI

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, hemen olayın aydınlatılması için çalışma başlattı. Ekipler, biri il dışından gelen iki uyuşturucu çetesi arasında alacak verecek yüzünden tartışma çıktığını ve silahlı çatışmaya dönüştüğünü belirledi.

son-dakika-konyadaki-cinayette-flas-gelisme-20-kisi-gozaltina-alindi.jpeg

OLAYA KARIŞANLAR TEK TEK BELİRLENDİ

Polis ekipleri olaya çok sayıda kişinin karıştığını belirledi ve düzenlediği operasyonlarla 17 kişiyi Konya ve Adana’da yakaladı.

Uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti, kasten yaralama, yağma (gasp), mühür bozma, güveni kötüye kullanıma, fuhşa teşvik, aracılık, zorlama ve benzeri suçlardan her bir şüphelinin 2 ila 41 adet arasında suç kaydı olduğu tespit edildi.

son-dakika-konyadaki-cinayette-flas-gelisme-20-kisi-gozaltina-alindi.png

ZANLININ SUÇ DOSYASI DA KABARIK

Serhat Özkaya’yı öldürdüğü iddiasıyla Cinayet Büro Amirliği ekiplerince yakalanan şüpheli Sinan A’nın, kasten yaralama, tehdit, uyuşturucu madde ticareti ve kullanımı gibi farklı suçlardan toplam 41 adet suç kaydı bulunduğu belirlendi.

son-dakika-konyadaki-cinayette-flas-gelisme-20-kisi-gozaltina-alindi-001.png

ÇOK SAYIDA SİLAH VE MERMİ ELE GEÇİRİLDİ

Olay yerinden yapılan çalışmalarda 1 adet tabanca, tabancaya ait şarjör, 3 adet 9 milimetre kovan, 4 adet 7.65 milimetre kovan, 4 adet 7.65 milimetre fişek ele geçirildi. İki şüphelinin evlerinde 1 adet seri numarası bulunmayan 7.65 tabanca, tabancaya ait şarjör ve şarjöre basılı vaziyette 6 adet 7.65 fişek ele geçirildi. Cinayet zanlısı Sinan A.’nın yakalandığı evde yapılan aramada 1 adet 7,65 milimetre tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 5 adet 7,65 tabanca fişeği, 4 adet 9 milimetre tabanca fişeği, 2,2 gram metamfetamin maddesi ve 5 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.

son-dakika-konyadaki-cinayette-flas-gelisme-20-kisi-gozaltina-alindi-002.png

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Konya ve Adana’da gözaltına alınan, aralarında 6 kadının bulunduğu 16 şüpheli, polisteki işlemleri tamamlandıktan sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

9 KİŞİ TUTUKLANDI

Şüphelilerden 9'u Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından “Kasten Öldürme, Suç Delillerini Gizleme ve Suçluyu Kayırma” suçlarından tutuklama talebi, 6 şüpheli ise adli kontrol talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

Hakimlik, 9 şüphelinin tutuklanmasına, 6 şüphelinin ise adli kontrol kararıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 2 kişi ise savcılık talimatıyla serbest kaldı.

Katil zanlısı Sinan A'nın polisleri işlemlerinin ise sürdüğü öğrenildi. 

Haber Dairesi

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.