Son Dakika: Konya’nın yeni emniyet müdürünün göreve başlayacağı tarih belli oldu

Son Dakika Haberi! Mustafa Aydın’ın emekliye ayrılması sonrası boşalan Konya Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Engin Dinç’in, yarın görevine başlayacağı öğrenildi. Dinç, törenle karşılanacak.

Son Dakika: Konya’nın yeni emniyet müdürünün göreve başlayacağı tarih belli oldu

Mustafa Aydın'ın kendi isteğiyle emekliye ayrılması sonrası boşalan Konya Emniyet Müdürlüğü görevine, 7 Temmuz tarihinde yayımlanan kararnameyle Eskişehir Emniyet Müdürü Engin Dinç getirilmişti.

Dinç’in Konya’da göreve başlayacağı tarih belli oldu. Buna göre; Konya’nın yeni yeni İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, yarın 12.00’de Emniyet Müdürlüğü binasında törenle karşılanacak. Dinç, ardından makamına geçerek görevine başlayacak.

ENGİN DİNÇ KİMDİR?

Erzurum nüfusuna kayıtlı olan Engin Dinç, 1966 yılında Rize'nin Kalkandere ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Ankara'da tamamladıktan sonra 1981 yılında Polis Kolejini kazanıp, 1989 yılında Polis Akademisinden mezun olarak Komiser Yardımcısı rütbesiyle göreve başladı.

1989 yılında İstihbarat Dairesi Başkanlığı’na atandı ve sırasıyla Mardin, Trabzon, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüklerinde İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptı Mesleği ile ilgili olarak birçok kurs ve seminere katıldı.   

Çeşitli dönemlerde ABD, Bosna ve Kosova'da görevlerde bulundu. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olarak lisansüstü eğitimini Kamu Hukuku alanında tamamladı.

3 Mayıs 2013 tarihinde İstihbarat Daire Başkanlığı görevine getirildi ve 25 Ekim 2016 tarihinde yayınlanan kararname ile Eskişehir Emniyet Müdürü olarak atandı.

Evli ve üç çocuk babası olan Engin Dinç, ileri düzeyde İngilizce biliyor.

Haber Dairesi

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.