Son Dakika: Yavru köpeklerin göz göre ölüme terk edilmesi olayında yeni gelişme

Son Dakika Haberi! Konya'nın Kulu İlçe Belediyesi'ne ait araçla yol kenarında ölüme terk edilen onlarca yavru köpekten 20'si araçların altında ezilerek telef olmuştu. Olayda ihmali görülen belediye çalışanı veteriner hekimin görevine son verildi.

Son Dakika: Yavru köpeklerin göz göre ölüme terk edilmesi olayında yeni gelişme

Geçtiğimiz günlerde Kulu Belediyesine ait bir kamyonetteki onlarca yavru köpek, Türkiye'nin en işlek yollarından olan Konya-Ankara kara yolu üzerindeki bir bölgeye bırakılmış, yavru köpeklerin 20’si araçların altında kalarak telef olmuştu. 

kulu-belediyesine-ait-aracla-yol-kenarina-birakilan-yavru-kopekler-ezilerek-can-verdi.jpg

Hayvanseverlerin büyük tepkisine neden olan olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

VETERİNER HEKİMİN İŞİNE SON VERİLDİ

Olayla ilgili soruşturma başlatılacağını duyuran Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver, soruşturma neticesinde ihmali görülen veteriner hekimin görevine son verildiğini açıkladı. 

kulu-belediyesine-ait-aracla-yol-kenarina-birakilan-yavru-kopekler-ezilerek-can-verdi1.jpg

Ünver "15.09.2021 tarihinde belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne bağlı görevli 3 personelin 30 civarında erişkin yavru köpeği araca yükleyerek Ankara Gölbaşı ilçe sınırları içerisinde bir otelin arkasına attıkları tespit edilmiş olup, bu konu ile ilgili yetkili veteriner ve görevli personel hakkında belediyemiz birim amirlerinden Hasan Gölcük idari soruşturma açılması amacıyla görevlendirilmiştir. Yapılan soruşturma sonucunda, ihmali görülen ve bu işin birinci derece sorumlusu olduğu tespit edilen Veteriner Hekim Ahmet Gülbahar'ın Kulu Belediyesi'ndeki görevine son verilmiştir. Görevli işçiler ile ilgili de verilen usulsüz emri yerine getirmelerinden dolayı kınama ve uyarı cezası uygulanmıştır" ifadelerini kullandı. 

kulu-belediyesine-ait-aracla-yol-kenarina-birakilan-yavru-kopekler-ezilerek-can-verdi2.jpg

kulu-belediyesine-ait-aracla-yol-kenarina-birakilan-yavru-kopekler-ezilerek-can-verdi3.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.